Monday, July 26, 2010

Splish splosh *Full story*

Last Saturday, we went for hubby's company family day at Sunway Lagoon. Memang happening la family day tuh. Ramai bangat yang datang. Average 2000 people. Yang organize nih EPMB(company besar) bawahnye ada 6 anak syarikat,including my hubby's company. So,mau tak sampai 2000 yang datang.. Malas citer lebey..layanz jer la gambau2 nih ek..










Baru sampai-amik gambar dgn deers dulu

Amik gambar dgn maskot kaku Sunway Lagoon

The banner-alamak..gelap lah puhlekk!




Green is everywhere-Go green!

Amik dgn badut renjong pulak.Kenapa ayah tuh? :)

Aerobik dulu.Supaya tidak kejang tangan kaki bila nak berendam or buat kuak lentang :) (Sila abaikan gambar makcik itu

Maori dancers (Malaysian mari.Bukan importnye)

Big bosses of EPMB.Tgh announce good news tuh..Pas announce,sumer bersorak kegembiraan.Pasni,rajin rajin lah buat kerja yer.. :)

Bukannye dia takot dgn clown tuh. Lagi buat muka pelik adalah :D


Warm up nak main air-jalan-jalan kat pasir

"Apa nih mama,bawak tempat paras lutut Hannah jer..."
"Takpela,Hannah kan kecik lagi..mama bawak la kat tempat cetek dulu"

"Lagi syiok ikut ayah,ayah bawak Hannah tempat dalam sikit,apa kelas setakat paras lutut jer..Tak feel la"
"Eksyen betul,"




Budak yang puas hati,dapat makan ice-cream.Cerita di sebalik ini: Sebelum sy beri ice-cream nih,dia adalah dgn selamba gi dkt sorang budak nih,dan terus ngap ice-cream bdk tuh! Oh,sy sbg mamanye adalah amat malu :D Lantas,sy beri dia ice-cream tuh.Tgk la,punyerla asyik,sampai hidung pun makan :D



Hannah macam nak minum jer air tuh :D

Kitorang gerak dari Sunway Lagoon kul 2.30 petang.ebenarnya,dapat entrance 3 parks.Tapi,tak dan nak gie lagi 2 park tuh.Sebab nak gie lawat my ex-maktab's friend,baru dapat baby.Kalau ikotkan ayahnye,nak stay situ sampai petang..Takpela,next time yer..



Masa tgh bersukaria tuh,MC announce lucky draw..Pergh Grand Prize,LCD tv n laptop. Grand grand proze pakej gi umrah untuk 2 orang untuk 5 couple. Hampeh, no En Halim adalah tidak naik langsung,hadiah kecik2 pung tak naik. Yang dapat grand prize and grand grand prize opismates dia yang dapat..Syiok sungguh!


Sampai rumah kul 9 malam. Bayangkan,12 jam kitorang kuar..heheheh..pastu masing-masing pengsan :)








Luahan hati sikit:
Hmm..napa kalau tpt kerja org lain,boleh jer buat family day kat tempat lain n best.Tapi kalau tpt
kerja saya,asyik nak buat dlm lingkungan tpt kerja aje,kalau buat luar sikit dah komplen,"jauhla,susahla nak pergi".Buhsaaan betul la!


Friday, July 23, 2010

Splish splosh..

Apa tuh??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TUNGGU ESOK EK!


Hehehehehehehe..jangan marah yer...cool babe cool :)



Sebenarnye tiada idea nak taip,tapi nak jugak post entry..wakawaka ;)))



Thursday, July 22, 2010

She's 18months

Dah lama tak update pasal Hannah kan?Pejam celik pejam celik my darling Hannah has reached her 18months young. Alhamdulillah..Syukur sangat-sangat...Perkembangan dia,so far, Alhamdulillah..


  • Dah boleh sebut mama. Finally! Yaaayyy! :) Bak kata ayahnye "Sukalah mama tuh,Hannah dah boleh sebut mama.." Heheheh,yerla,asyik sebut ayah ajer kan..
  • She can say few words..Here are the words (that I can think of as for now)
- Akit = Sakit
- Acih = Terima kasih
- Uci = Kunci
- Okk oww
- Ball = Bo
- Habish = Habis
- Awwah = Allah
- Annah = Hannah
- Fish = Fish
- Atok = Atok
- Bai = Bye bye
  • Can understand certain sentences, like
" Bunyi cat Hannah?"
" Yau,yau"

"Tiger?"
"Aumm"

" Where's remote?"
She will search for the remote.

Tapi,ikut mood dia lah,kalau mood ok,dia layan lah cakap kite,kalau tak,dia buat derk ajer..

  • Oh, dia sudah pandai tunjuk perasaan tau! Kalau tak dapat benda yang dia nak,dia akan lembikkan badan, baring atas lantai.Huhuhuhu,janganlah membawak sampai ke besar. Buatnye buat di shopping complex or any other place,haru!
  • Kalau dia terjatuh sikit,kalau kene tang tangan ke kaki ke,dia akan cakap "Akit" and pergi kat kita, soh kita urut-urut or cium kat tempat sakit tuh.. :)
  • Dah ada 3 geraham! Saya pun tak sedar bila masa tumbuh (Apa daa! Heheh). 2 atas dan 1 di bawah. Altogether,she has 11 teeth
  • Can kick ball
  • Oh yer, she is independent. Sebabnye,dia tak takut orang,or tak kesah. Hari tuh try bawak gi skul during aktiviti koko,saya, tak dan saya nak letak barang dalam kelas,dia dah selamba gie jalan ke library.Nasib ada anak murid saya jaga dari belakang..Huhuhu..Memang kene jaga,tak boleh lepa sikit..
That's all that I can think of about her milestones,kalau teringat lagi,nanti I update yar..













Wednesday, July 21, 2010

Pergh!

Got this from emel:


Subject: Dangerous Roads of the World


Dangerous Roads of the World
Guess Which place has these Dangerous Roads





























It's - Switzerland
That's Called - Beauty with Danger :)




Ini siapa yang suka drift boleh lah gie Switzerland.. :)




Tuesday, July 20, 2010

Harapnya membawak sampai lah ke besar yer...

Benda nie berlaku 2 weeks ago on Sunday morning..














Tolong embe tumbuk kacang...





Nie versi bergerak(movie) pulak




video




:)



Saturday, July 17, 2010

Hai hai

Hai hai geng...

Waaahhh,dah berapa hari blog nie senyap jer ek....



Semalam n hari nih skul saya ada prog perkhemahan unit uniform.Buat dalam kawasan sekolah jer pun.After registration,diorang pasanglah khemah,bila saya tanya " Tau tak pasang khemah?" Budak-budak nie jawab "Tau cikgu,dah pernah pasang" Ewah,penuh keyakinan,tapi,bile pasang,batang khemah tuh diorang main hentam je masuk. Asal ada lubang jer masuk..Of course khemah tak stabil.Last last aku jugak yang pasangkan...Dahlah tgh hujan renyai2..



Tapi,part yang paling kelakar,adalah masa operasi burung hantu..Actually budak-budak nih tak tau pun ada operasi ni.Operasi rahsia lah katakan :)


Grup perempuan diorang sambil tutup mata dibawa bersiar-siar sekitar tapak perhimpunan ajer..So,bila cikgu tuh nak lepas kan tgn,ada sorang budak pempuan nih meraung2 "Cikgu nak gi mana?", "Napa cikgu buat saya macam ni?" Cikgu saya takoooooot!!!" "Cikgu,jangan lepaskan saya!" Macam-macam lah ayat yang keluar.


Bagi yang dah duduk sorang-sorang tuh,ada siap berzikir,baca macam-macam surah.Kuat pulak tuh! :D Kem komandan plak saje je kaco2 diorang gi cucuk2 dengan daun. Menjerit gila diorang..Hehehehehe,nakal kan kitorang? Standard lah tuh kan...Ada sorang tuh siap bangun berlari sambil bedebup! terlanggar kereta cikgu park.Ada jugak yang "Cikgu,saya nak terkencing lah!" Hahahaha,macam kitorang tak tau itu taktik diorang je...Macam-macam pe'el :D




Grup lelaki pulak,dilepaskan sorang-sorang melalui bangunan sekolah dan last stop at the library.Tapi,mata tak tutup. Keadaan adalah sangat gelap. Itu pun ada yang takut nak jalan sorang-sorang,siap patah balik..At certain spots,ada cikgu yang berdiri macam tugu negara konon-konon nak bagi saspen kat bebudak nihla...Heh heh heh..Adalah jugak beberapa budak yang cuak




Tapi,yang paling steady adalah budak-budak saya. Yerlah,diorang kan tak boleh dengar,so no hal la diorang nak dengar budak2 lain yang terjerit-jerit tuh :) Selamba aje..Saya saje je kacau diorang,usap-usap kepala diorang,takde pun terkejut menjerit...Steady lah! :)





The next day,which is today,ada Kembara.Ada 4 stesen perlu dihabiskan.Stesen yang paling best ada;ah permainan berhalangan,time nih nak tgk budak basah,main lecak,yang tak kesah kotor,yang tak suka kotor,yang tak suka basah...Memang best arrrr...



Hmmm...next year ada lagi camping nih,adakah diorang berminat nak join lagi?Muakakakakkakaka







*Masa first night tuh,ada jugak parents hantar makanan kat anak dia...Adoyai! Mentang-mentang buat dalam kawasan sekolah..Tapi,bukan namanye camping lah macam tuh kan?






Wednesday, July 14, 2010

Si budak comot

Tgk la apa aktiviti saya nih













Masa nih embe saya nak buat kek..pastu lebihan coklat yg dh masak tuh,saya makan la..Sebenarnya saya tgk mama saya makan dulu,pastu mama saya colek bagi kat saya. Saya rasa sedap jer,terus saya bolot periuk tuh...Hehehehehe..Memang sedap la..Sebab tuh la pipi saya,baju saya pun makan sekali... :))






Monday, July 12, 2010

Cowgirl terlampau

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
































Dengan CD cow printed, dengan boots, dengan topless mmg lah cowgirl terlampau nie :D (Masa kecik2 jer tau! Heheheh)


Sorry dgn keadaan gambar gambar yg blur...budak nih tak boleh stand still... :)





Kasut tuh,dia yang pakai sendiri..dia paut pada apa2 yang terdekat dgn dia...







Biler dah puas main, (read: panjat sana,panjat sini) sudahnye,beginilah keadaannya

























Terlentang kepenatan







Saturday, July 10, 2010

Today is Saturday....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tomorow is Sunday.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Ayah Hannah is going back tomorrow!!! :))))) 2 weeks babe I ditinggalkan... ;))

Flight from Korea 11am and Insya Allah TTA KLIA at 5pm...

Moga selamat sampai...Insya Allah....








Thursday, July 8, 2010

Nujum Pak Belalang Paul

Walaupun entry nih lambat,tapi nak taip jugak....Pasal game Spain vs Germany...Ish ish ish..sungguh tak sangka...si sotong kurita nih,terer jadik ahlil nujum la..Saya xdelah nengok gamenyer.. baik saya tido :) tapi,biler saya dgr kat radio Spain menang,wah,agak terkejut lah jugak.Germany yg kuat tuh boleh kalah dgn Spain. Mmg terer lah Mr Paul tuh...hahahahaha








Saya rasa,WC 2010 nih Paul tuh yang paling glamer daripada team2 football n players nyer. So,agak2 dia predict mana lah plak yg jdk champion? Sekali dia pilih 2-2 menang...Guane? :D












Si Paul ahlil nujum yang glamer






*image googled



Tuesday, July 6, 2010

UK and Dublin trip

Alhamdulillah family saya selamat sampai Malaysia kul 10pm on Tuesday 29th June. Patut nyer 9.30 touchdown,tp sebab ada turbulence,pilot tuh berlegar-legar kat atas. Gedeguk gedegak gedeguk gedegak sampai rumah kul 1 pagi. Masing-masing suara serak-serak basah.Hehehehehe..


Syioknyer tgk gegamba diorang dlm kamera n thumbdrive. Bangunan2 sgt lawa n historical. Kalau nk buat choronological pix,banyak sgt gambar nye,so,I just tepek mana yg saya suka la ek... :) macam saya plak yang pergi kan?Hehehehhe




At Lancaster,my uncle's family's house. Rumah nih dlm kwsn Lancaster University.




Picnic


Diorang melawat strawberry park. Mak aii gebus gebus strawberry nye compared to Cameron's



Among the old bulidings in Lancaster and London










Nie kat London,diorang sightseeing


Double Decker,Double Decker (sila nyanyi)



Mata London...London Eye daa :D (amik gamba dari jauh je)my aunty said,the queue is very long


River cruise


These are my cousins...Nurul Iman, Nabil n Naufal.Diorang nih dh pekat English.Especially the youngest one-Naufal.. :)




Dalam LRT..heheheh...actually they call it 'tube'






Nie shopping round ke berapa ntah... :D Tgklah kat banner tuh..Sale! Huhuhu. Nie kat mana tau?



Kat sini! Clarks Village you! Kalau saya tau,saya dh emel gamba kasut maryjane clarks yg saya suka tuh..biler google,x de lah pulak.


Eh eh? Ada special guest laa...*wink wink*






Itu masa diorang di Lancaster n London..After that my family went to Dublin plak,my bro's Uni n house...



Train station.Naik train nk ke port. Naik feri sampai Dublin


Dah sampai Dublin Port

Masjid di Dublin. Opposite the mosque is my bro's house



TCD Library


My bro's school

Kawasan sekitar TCD


Lawa betul bangunan. Very historical






So,Rabu ari tuh baru lah diorang bawak kuar ole-ole...Mak aii..yang paling banyak adalah baju-baju si budak kecik tuh..Fuh.. mama dia yg jeles..Hahahaha Untuk mama dia ada jugak,tapi tak ler sebanyak si Hannah..Hehehehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Haa! Tengok..Penuh meja tuh..Macam-macam pesen ada..






Yang nih mama n ayah Hannah punyer. Notice ada boots? That's my mom bought for lil Hannah...Wah wah wah... macam cowgirl,silap tak de kuda jer..Hahaha

Nie,T-shirt dia lagi..But the caption is really nice.. :)






Tuhla ole-ole dari sana. Adik saya cakap, "Biler nak shopping, jangan lah pikir nak convert ke RM,kalau tak,tengok jer lah,x beli apa pun.." Hehehehe. Yerla,kalau ikut duit sana kan murah-murah,tapi bile convert ke RM kan jadik double double...So,beli jer la.. :)