Tuesday, December 29, 2009

Cepatnye!!

Haa??? Next week dah mula sekolah? Cepatnye masa berlalu..Napa masa saya jadik budak sekolah dulu saya rasa "Lamanye cuti sekolah nih,bila lah nak bukak sekolah,jumpa geng." Tapi sekarang saya rasa "Kejapnyer dah nak mula sekolah balik". Hehehehehehe... Agaknya inilah yang cikgu-cikgu saya dulu rasa ek...



Monday, December 28, 2009

Siapa rasa pressure,boleh cuba ini

Got this from email

Subject: FW: Pressure Test


I wonder whether it is true!!!!

Attached are non-animated pictures. They are used to relate to your
pressure level . If you see them moving , then that means you have
pressure. The speed of the movement is the level of your pressure. The
higher that moving speed, the higher pressure you have.

Most chidren and old men only see static pictures and not moving. If
you see the pattern moving in a slow motion, that means you have
a bit pressure at this moment .

Test yourself reqularly with these pictures to know yourself better. :
Sometimes, it is good to have an
appropriate pressure to push us to do
better, but too much pressure can push us to the end of the edge
resulting in sickness.

Please calm yourself if you see those patterns
moving fast....









Cubalah! :)



Saturday, December 26, 2009

Post anniversary celebration

Last Thursday,ada lah sikit celebration for our 2nd anniversary. Apa lagi,gie makan jer la :) Gie dekat-dekat rumah jer. Nak gie jauh2 maleh la plak.Sajer je try restoran nih.. Tapi.air dia fail sikit la...

Siakap 3 rasa. Punyerla besar ikan untuk 2 orang makan. Tapi,dapat habis jugak (Dah lapar sangat)


Kerabu ikan bilis and kailan belacan


Saya pun nak join jugak.Mana boleh tengok mama n ayah jer makan kan :)



Setelah sesi belasahan




Cerita minggu lepas part 2

Ari Jumaat last week gi birthday party anak kawan,then ari Sabtu plak off Kuale Kangsar ada kenduri kawen sedara..Saya baru tau saya ada sedara yang ada hearing impact. So,macam menarik la nak attend wedding nih.. Sampai sana dah tengahari,pengantin pun dah sampai. Dua-dua pun comel jer,ramai kengkawan diorang yang datang,sumer sign language. Saya hanya dapat tangkap sikit2 jer apa yang diorang borak,sebab diorang borak punyerla laju. Bile time bergambar sakan kawan-kawan diorang,pas grup nih,grup tuh plak,macam artis plak nengoknyer... Pastu,one of the friends saya tengok macam familiar je,rupanye yer,sebab terjumpa dia di Putrajaya,dia keje sana.





The pengantins. Comel kan?Yang lelaki tuh,boleh cakap,tapi percakapan ada problem sikit jer.


Bergambar bersama pengantin.Kitorang bride's side.


Kengkawan pengantin.Who knows they are all hearing impact. Kalau tengok luaran jer,sure tak tau kan..Muka not bad..




Cerita minggu lepas

Ini adalah cerita minggu lepas..tapi baru nak cerita..hehehehe...

Last week masa Awal Muharam,saya,mama saya n Lil Hannah (En Halim bekerja pulak di tahun baru itu!) gie birthday party my friend's daughter,Nuwaila. Masa sampai rumah dia si Hannah boleh pulak tido dengan lenanya. Angkat-angkat dia pun buat selamba jer. Pastu,elok pulak time nak nyanyi,dia boleh bangun. :) Dengan muka blur-blur dia tuh. .. Layanz jer lah gamba2 nih...



Muka baru bangun tido


Join sekali bergambar dengan birthday girl


Dah sudah makan,kene minum pulak..

Reunion with few of my best friends




Wednesday, December 23, 2009

I hate last minute matter!

Entry EMO!


Aduiii...tensen tul lah,ada prog hari nih,tetiba sekolah kol,ada kursus pulak kat putrajaya 2 hari! Surat baru sampai sekolah hari nih. And the course starts today! Tak pikir ke orang ada plan lain?Pastu PK1 suka suka suggest nama saya,kalau x dapat datang, soh carik replacement.Mana lah nak carik replacement in a short notice????Bencinye!!!!! Benci lah diorang nih,tak boleh ke bagitau awal2? Menyusahkan orang betul!!!!





Hmm...kalau dah takde orang,terpaksalah aku gie....Arrghhhhhhhh!!!!!










23122009

Entry berunsur jiwang..ahahahah










Dua tahun dulu,23122007, jam 11 pagi di Masjid AL Faizin Kepong, selamatlah saya naik pangkat dari Cik ke Puan. :)



Tup tap tup tap dah 2 tahun saya menjalani kehidupan sebagai seorang isteri dan juga mama. Syukur kepada Allah SWT yang mempertemukan saya dan husband saya. Eventho,dalam proses nak couple,dah couple ada jer cabaran,cobaan dan dugaan, Alhamdulillah,kita dapat melaluinya.



Terima kasih tak terhingga kepada suami terchenta,tersayang,terkasih En Abd Halim kerana setia bersama,sabar melayan karenah dan supportive in everything I do. You are truly the right man for me. May we will be together till the end of time. Amin...




23122007- After nikah

23122007-Kenduri

Now





Monday, December 21, 2009

Hannah @ 11 months

Sedar tak sedar dah 11 bulan dah umur Hannah...Apa yang dia dah capai menginjak ke 11 bulan nie ek...

  • Dalam proses nak tumbuh gigi atas plak.Skrg dah senang lah nak gigit biskut :)
  • Dah cuba-cuba nak berdiri. Dulu,both hands supprt her body,now she can stand with 1 hand supports her. Tapi,kadang-kadang beranikan diri berdiri tanpa support.
  • Bila duduk pulak,dah pandai budget duduk slowly.Dulu,main hentak jer :)
  • Dah pandai memanjat benda lain. Dulu tangga jer dia nampak,sekarang nih panjat meja lah,panjat sofa lah. Meja rendah di rumah saya tuh selamba dia jer panjat.Dah jadik tempat duduk dia plak.
  • Kalau dah pandai panjat,pandailah turun.Mengundur turun kaki dulu.Takde lah macam dulu,main terjah kepala dulu :D
  • Dulu,bloeh lah jugak sebut "maa...maa" sekarang nie ntah macam ne jadik "mei..mei.."
  • Kalau tengok iklan,sungguhla asyik.. (Semua budak pun suka tgk iklan kan?Napa ek..hehe)
  • Kalau dia tgh pegang sesuatu,pastu kita saja mintak pada dia,dia pandai beri pada kita.











Friday, December 18, 2009

Selamat Tahun Baru

Selamat menyambut tahun baru Islam. 1431H. Apakah azam you alls? Azam saya?Hmmm....Shhhhhhh... :D



Apa aktiviti hari cuti ini you all? Saya nak gi birthday party my friend's daughter.Masa mula-mula dia bagi sms,saya mcm pelik Napa dia buat on the week day?Oh..saya sudah terlalu lama bercuti,sampaikan saya lupa hari ni public holiday!Muahahahaha!Sengal betul!



Oklah geng,nak siap siap gi rumah dia...Chowzzz.....


Thursday, December 17, 2009

Cayalah!

Congrats to Malaysia team for winning the gold medal against Vietnam. Tapi rasanya,tadi nasib sebab Vietnam yang 'score' kan accidently. Saya tak tengok beria match tadi,tapi time score tuh saya sempat tengok. Anyway,congrats again to Malaysia. Lagi satu,pagi tadi saya tengok Malaysia Hari Ini,the host petik kata2 dari coach Vietnam,he said kemenangan Malaysia ke atas Thailand telah memudahkan perjalanan Vietnam.Ada unsur-unsur riak di situ. Maksudnya,Vietnam senang lah nak kalahkan Malaysia.Nah! Tadi dah terbukti,tidaklah sesenang mana,sebab sampai nak tamat masa,still 0-0. Saya nih bukanlah terer nak bagi komen,saya komen berdasarkan apa yang saya lihat ajer..Kepada peminat tegar bolasepak,janganlah marah saya ek.. :) *Angkat 2 jari peace*






Tuesday, December 15, 2009

I'm addicted...

..........to what?

Lately,I am addicted to online shopping for my girl la..heh heh heh..Banyak sangat blog yang mengujakan...suka tgk tight and legging. Tapinye,biler ada yang menarik tertarik,sumer dah sold.Huhuhuhuhu...







Sunday, December 13, 2009

Telatah budak kecik masa makan

Enjoyss.....


:)



video




Thursday, December 10, 2009

Update on Cameron Highlands

Last 30th November - 2nd December we went to Cameron Highlands. Actually saya ada meeting kat sana. Dah alang-alang tuh,bagitau En Halim amik cuti on that day boleh cuti-cuti sekali bawak Hannah. Tak syiok gi tempat jauh tak bawak budak kecik tuh kan :) Cikgu cikgi yang lain naik bas. Saya tak kose lah nak naik bas.Heh heh heh

So,pagi Isnin tuh bergerak lah kami.Mula-mula stop di Tea Shop @ Cameron Bharat.Biasaklah eat scones and drink tea. Then,teruskan perjalanan sampai Tanah Rata. Stop shopping apa yang patut dulu sebab,macam awal sangat plak nak check in hotel. Pastu gi Taman Sedia, nak gi beli kordial strawberry nak bagi pada babysitter Hannah and also nak makan homemade strawberry pie yang wallah. Tapi,makcik tuh dah tak buat dah pie tuh,ala,sedey la.Last year buat,this year dah tak nak buat dah.After that,gi check in.Mula-mula check in at Rainbow Hotel,sebab kol Hotel Rosa dah fully booked. Then the 2nd day dapat masuk hotel Rosa sebab ada extra room,Alhamdulillah.1st day tuh malam day start program nye,so I off to the meeting and En Halim bawak Hannah gi jalan2 ke pasar malam Brinchang tuh. Syioknye!

2nd day tuh pagi sampai tengahari ada prog.Petang x de prog,cuma ada aktiviti bershopping sayur mayur untuk cikgu cikgi yang lain. As for us,we went to Mardi Agrotech. Masa nak shopping teh dlm kedai dia tuh there was a group of tourist from Australia. This one aunty suka tgk Hannah,siap dukung Hannah lagi tuh,Hannah buat muke selamba jer.Tak takut langsung :).Aunty tuh siap bawak tunjuk kat kengkawan dia.Tapi,terlupa la plak nk snap gamba dengan aunty tuh :(. Then we went again to Boh Centre at Sg Palas.Ramai betul orang,yerla,dah cuti sekolah kan. Anyone who had been to Boh Centre surely know that the road there very winding. Ala-ala Initial D. Serreeem,tgk bawah.Ada sekali tuh.tengah belok membelok,tiba-tiba kat depan ada bas! Seriau saya.Bas tuh tak nak ngalah langsung! Driver dia ke depan ke depan sampai betul2 depan kete kitorang.Huhuhuu. Kitorang tak boleh nak reverse sebab ada kete kat belakang. Memang cuak giler saya time tuh. Eksyen betul driver bas tuh.Mentang2 tempat dia.Sampai je kat Boh Centre tuh,dah renyai. Masa dalam kilang Boh tuh,ada lagi couple of tourist baru balik dari trip 4WD kot,tegur2 Hannah,main2 dgn Hannah.(Glamer plak dia).Then on the way to the cafe,hujan selebatnya. Kalu dah hujan,sure perut lapar.Apa lagi,gi beli makanan lah kitorang. :)

On the 3rd day, after closing ceremony and had lunch,kitorang pun siap2 nak pulang (yeker?). Tapi banyak pit stop nyer. Then,stop lagi at another Boh Centre at Habu. Perghh! Jalan dia lagi mencabar dari Sg Palas tuh! Lagi power rangers.Nasib tak de bas. Tapi cuak jugak kalau ada kete dari depan.Huhuhuhu,memang tak dapek nak dibayangkan.Saya dalam hati berdoa,berselawat.Cuak giler beb!Tapi di Boh Centre di Habu nih,tak ramai sangat orang.Sempat jugak saya rembat Tshirt di kedai dia.


Overall,sepanjang kami berada di Cameron asyik hujan je..Sejukkkk! Si Hannah pun lena jer tido,takde nak 'ekk..ekkk' pun.Next time,nak gi cuti-cuti mana plak ek? :))



1st day-Cameron Bharat Tea Shop

2nd day-Strawberry and vegetable park @ Brinchang

2nd day-Mardi AgroTech


2nd day-Tengok! Punyerla lapar kitorang nih :D

2nd day-At Sg Palas Boh Centre.Hujan lebat di belakang itu


3rd day-Time nih saya tgh ada prog.Ayah dia bawak dia jalan2 bekpes.

3rd day-Habu Boh Centre


Ulu Bernam R&R. On the way balik


Sekian,update Cameron Highlands dari saya.



Tuesday, December 8, 2009

Update Eidul Adha 2009

Fuh! Lamanyer saya tak update blog nih..Mintak maaf lah kengkawan ek..Oklah..just wanna tell you about last Eidul Adha..Kitorang balik Muar sebab anak sedara En Halim kawen.(Aku nih dah taraf makcik?Oh!) Hari Khamis dah balik Muar.Then hari Jumaat gi rumah kenduri,tolong-tolong apa yang patut.Rupanye ari Jumaat tuh dah akad nikah.Malam ada majlis berinai plak.Tapi tak stay sampai malam sebab my couz nak datang.Time akad tuh,saya pakai punyerla sempoi! Hari Sabtu kenduri nyer pulak. Diorang ada karaoke session.Tengah syok2 nyanyi,tiba-tiba 'Dentum!' Hujan turun lebat! Sampai tempias2 dalam rumah. Pengantin datang biler hujan reda.Keadaan amatlah lecak.Lepak kat situ sampai petang..Tak larat pun nak stay lama2 kat situ.Hehehehe


Hari akad

Tengok..sempoi kan saya?Huhuhuhu




Dah selesai akad

Hari sanding

Tengok tuh,lecak kan?Sian pengantin nak lalu,kene slow


Wednesday, November 25, 2009

Kepala blank

Sorry lah lama tak update blog nih (ada ke yang baca? heh heh heh).Sebenarnye, ada je bende nak update.Tapi bile tgk skrin yang blank,saya pun turut blank.Lagi satu,sekarang cuti sekolah,so tak dapat jugak nak update selalu....



Sempena Hari Raya Aidiladha,saya nak mengucapkan selamat hari raye kepada anda semua. Saya akan berangkat(ceh,bunyi macam berangkat menunaikan haji je :) Insya Allah ) ke Muar. Esok pagi.Dan balik ke KL pada hari Ahad.Then the following day, Monday to Wednesday menuju ke Cameron Highlandas pulak ada meeting pulek. Harus bawak En Halim n Hannah. :)
Harusla bawakkan.last Monday dah shopping baju Hannah nak pakai masa gi Cameron nanti.Heheheh..Last year gi Cameron berdua,honey star moon.This year gi bertiga pulak.Next year adakah berempat pulak?Muahahahahahaha




Okla,kalau ada kesempatan, saya akan update lagi yar....



Saturday, November 21, 2009

Brrrrr.....

Perasan tak,2 3 hari nih,cuaca dingin jer kan?Hujan jer.Biler malam,even on fan level 1 pun sejuk yang amat. Saya dah dua malam tido tak on kipas.Pun sejuk jugak...Ala-ala guna air cond plak.. :)











Oh yer...ada satu pesanan pihak penaja













HAPPY SCHOOL HOLIDAYS YA'LL!




Hehehehehehe....


Hannah @ 10months

Let's read what she can do at 10 months:

1) Boleh bye2 and salam orang.

2) Kalau nak nenen,merayu-rayu pandang muka saya sambil sebut "nenn...nenn..nenn"

3)Dalam proses berdiri but wtih support.Asyik nak memanjat jer.Kadang-kadang eksyen berdiri without support.Ish ish ish :)

4)Pandai nak bermain.Bile dia tengah merangkak,saya saja je cakap "Kejar Hannah..kejar dia" Dia terkedek-kedek merangkak konon-konon nak lari dari saya.. :)

5) Pandai nak berkawan. Bila tgk baby lain, dia akan pandang baby tuh,macam nak tegur.Peramah rupanye budak nih :)