Friday, July 31, 2009

Apabila tiada siapa melayan....

......inilah jadinya...




video





Semua dia nak makan :)













Yang di tunggu....

.....sudah tiba!







2 parcels for me.Name and address haruslah di cover :)














Tadaaaa!!
I'm in a process to try using these CDs as replacement for DD (Disposable Diapers).Back to old skool.Dulu parents kita guna kain lampin putih tuh jer kan,sekarang ni,dah update sket,kain lampin jugak,cuma colourful and cute.
























Tadaa! lagi.
Pasni boleh la gi jalan2 dengan kasut baru :) Misi pencarian kasut keje masih berterusan..
..







Wednesday, July 29, 2009

Last week punyer updates

Heh heh heh,sorilah,baru ada time nk updates last weekend punyer citer,dah nak masuk weekend baru dah.. :)

Friday morning

Went to Putrajaya(MOE-Blok E2) to discuss some issues.After setteled everyhting,on the way back to carpark,ada plak ala-ala flea market kat area Blok E2 tuh.Para penjual tuh baru nak susun2 barang diorang.Sekali,saya sudah ternampak sesuatu daa..









Kesudahannya.....
















Heh heh heh,terjebak membeli ini untuk anak daraku :) Sebenarnya,ada jugak beli untuk saya,beli tudung,tapi terlupa plak nak snap gambar :)

Friday afternoon

Lepak-lepak with my husband and Hannah

Abang,nak gi jalan-jalan mana esok?

Ntah

I need to buy new shoes la,kasut sekarang dah tak boleh pakai,sakit-sakit kaki.

*No response*

Haa! Jom gi Stadium Malawati esok,ada sale kan?Heh heh heh

Adussshhh! Tau jugak.Ingatkan tak tau. Mana tau nih? (Berapa banyak tau daaa..)

Lerr...hari-hari kuar radio,tau la..

Abang dah tau,tapi malas nak cakap..(Sabau jer la haku)

Hahaha,U sure thinking of me when you heard the ad kan? "Sure bini aku ajak aku gi bila dengar benda ni"

Memang pun

Tengok,nampak sangat la x nak bagi saya shopping kan? :D Tapi dia tetap bawak jugak saya gi stadium tuh..heheheh

On Saturday

Malas nak citer panjang..tengok jerla gambar ni..







Nampak tak kasut saya?Nampak tak?(Sorry,gamba tak lawa) Sebabnya tak beli pung..Mana taknya,semua kasut-kasut model (read: very high heels ) bukan taste saya la high heels melampau nih,lagi bertambah la sakit kaki saya. Punyerla berkobar-kobar semangat nak carik kasut tapi tiada lah pulak. Jadinya,misi pencarian kasut perlu lah diteruskan lagi. Huhuhuhu..

Taste saya di dalam memilih kasut adalah seperti ini




















Saya suka yang simple ajer,ada heel sket je,boleh la diterima..Hopefully ada lah jumpa nanti ek,biler melaksanakan misi pencarian ni :)


Tuesday, July 28, 2009

Belum terlewat lagi..

Masih belum terlewat lagi untuk sedekah Al-Fatihah untuk arwah Yasmin Ahmad.Saya sebenarnya sedih jugak,mcm tak percaya je dia dah meninggal.Walaupun byk dapat kritikan di negara sendiri pasal movies dia tp banyak menang awards in other countries.She was a talented director,synonym with Petronas ad.Setiap kali perayaan,saya pasti tertunggu-tunggu iklan Petronas sebab lain dari yang lain.




Semoga rohnya dicucuri rahmat...Amiiiin...







P/s: Hmm,tahun nih iklan Pertonas mcm ne lah agaknye ek..



Nanti dulu ek..

Nanti-nantilah saya update what happend last week ek..tungguuuu...(ada ke yg tertunggu-tunggu?hihihihihi)


Wednesday, July 22, 2009

I think it's time....

Time for me to buy new shoes..kasut hantaran keje saya telah menunjukkan unsur-unsur tamat perkhidmatannya..dh rasa loose atau kaki saya mengecil asyik tercabut-cabut,nak berjalan pun rasa sakit jer..










Hmm..sedang elok la,now it is mega sale kan ;)


Tuesday, July 21, 2009

She's 6 months young!

Alhamdulillah,dh genap 6 bulan my little Hannah nie.Dah makin pandai menjulur and memilih.Maksud memilih di sini,bile letak permainan dia 2 3 kat depan dia,tak nak pun dia berusaha nak menjulur amik,tapi bile letak tv remote control or henpon,mak aii..laju jer dia menjulur..amboi amboi Hannah...


Biler ayah dia balik dari office,menggeletis (betul ke ek perkataan ni :D ) dia soh ayah dia angkat.Adakah ini menunjukkan dia bakal menjadi anak ayah? Hmmmm...

Oh yer,now that she's 6 months young,she can have her first solid food!Nyum nyum







picnic @ sg pinang



Hannah nak mandi yer?Tunggu Hannah besar sket ek,kite ajak ayah gi berendam..




Monday, July 20, 2009

I laiiikee this song!

This song is cool.Very catchy..enjoysss :)






*Thanx to Pn Fatin di atas tunjuk ajar ku sifu :)


Friday, July 17, 2009

Bayar dulu...

KUALA LUMPUR - Artis dan komposer terkenal, Faizal Tahir (gambar) gagal menaiki pesawat untuk menghadiri majlis Anugerah Planet Muzik (APM) 2009 di Jakarta semalam dipercayai akibat tidak menjelaskan hutangnya dengan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).
Kosmo! difahamkan, Faizal sepatutnya menaiki pesawat bersama beberapa rakan artis seperti Ayu, Dafi dan Aizat pada pukul 3.55 petang menerusi Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) di Sepang semalam.
Namun, Faizal satu-satunya artis yang gagal melepasi saringan Imigresen kerana PTPTN sebelum ini telah mengenakan perintah sekatan keluar negara kepada hampir 78,000 peminjam yang tidak menjelaskan hutang.
Usaha mendapatkan komen Faizal, lulusan Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu bagaimanapun gagal kerana beliau tidak menjawab panggilan telefon.
Dapatkan berita selanjutnya dalam akhbar Kosmo!.


*taken from kosmo online


Mak aii..malu siot! Punye banyak dapat show sana show sini,hutang PTPTN x bayo lagi..Sudahnyer?Siapa yang malu? Mereka dan keluarga mereka...




Wednesday, July 15, 2009

Where to find....

......baju kurung for my little girl ek?Kalau nak tempah,tak tau lah..(sempat lagi ke?) Nak pakai raya kan,kene la sama dengan mamanya...heheh..




Anybody know the place so that I can terjah? ;)





Tuesday, July 14, 2009

Pergi kem


Sabtu dan ahad lepas ada program kem motivasi murid-murid saya kat hulu langat.Perghh,sangatlah penat meng'handle' budak2 nih.Tapi,best tgk budak2 nih happy sebab,diorang xpernah alami benda2 mcm nih especially jungle trekking.Budak2 nih sangat tough,tak macam cikgunye(saya lah tuh) pancit bila nak daki bukit,termengah-mengah.Mana tak nya,last buat benda2 macam nih tahun 2005.Huhuhuu..

Tapi,yang saya ralat,I had to dump my milk,sebab kat tpt tuh x de refrigerator lah plak.Diorang guna generator.Sedey siot,pump pump tapi kene buang..Mula2 mcm nk bwk Halim n Hannah,tapi mengenangkan masuk hutan,rasa x seswaiii nak bwk Hannah msk hutan.Tapi,bile dah sampai tpt tuh,tak delah hutan sangat.Ada je cikgu bwk baby dia.Tpt tuh not bad la,nice chalet,depan sungai tuh..nice dorm,quite comfy la.Tapi,tu lah,x de peti ais.Takpela,cabaran...


The place


Budak-budak yang happy


Saya yang pancit..heheheh




Monday, July 13, 2009

Zombie

Saya adalah sangat zombie hari ini..last weekend ada program kem.Jalan pun slow motion jer..

Sekian,terima kasih..





Wednesday, July 8, 2009

Mengucap Mengunyap

Muahahaha,entry kali ni asyik pasal Hannah jer..sebabnye rumah saya tiada internet,jadi proses upload dan update di rumah parents





Hmmm...apa lah yang di 'nyap nyap' kan tuh ek..Sabar ek Hannah,lagi beberapa hari jer,mama bagi makan ek :)























video

Percubaan menjulur

Enjoyss




video



Buli kah ini?

Ari tuh kan,saya tgh guling2 atas toto yang mama hamparkan.Sedang asyik berguling2,tiba-tiba ada benda jatuh atas saya...Pastu saya nangis,soh mama angkat saya,tapi mama bukannye nak angkat pun,dia gi amik henpon dia plak amik gamba saya.Adakaa patut??Huhuhuhu















Mama,tolong!Tilam ni jatuh atas Hannah!





Ler mama nih,amik gamba watpe..tolong la Hannah nie...

Tuesday, July 7, 2009

Demam

Semalam anak daraku demam.Pagi semalam cek badan dia,panas betul.Then saya bagi lah ubat demam yang misi bagi masa cocok 5 bulan. Elok jer bagi,dia terus muntah.Huhuhuhu,terus sms GB(Guru Besar)bgtau x dpt dtg skola.Then pagi tuh terus gi klinik.Doc ckp jgn bwk dia ke tempat ramai prg since ada selsema ba alif ba ya ni nih kan..Hmm...adakah Hannah demam di sebabkan saya mengheret membawa dia berjalan2 minggu lepas?Sebab Sabtu lepas gi Gopeng lawat adik saya n terus ke Tepeng.Sampai Rawang dah malam.Then ari Ahad jalan lagi.Huhuhuhu,sian Hannah ek.Adik saya cakap,kalau demam,jgn pakaikan baju,sebab baby senang hilang suhu badan,kalau bukak baju kurang la panasnya.Mak saya cakap lap kan badan dia dengan tuala basah.So,saya pun ikotla cakap2 diorang nih.Almaklumlah,first time handle baby demam nih..Tapi demam2 pun activate yourself aktif jugak budak kecik nih..Tak caya,tgk nie...



Baru lepas makan ubat








Berguling guling



Sampai nak masuk bawah meja.





Wednesday, July 1, 2009

Cocok

Tadi bawak Hannah gi cucuk 5 bulan.Oh,beratnya hanya 6.1 kg.Last time it was 6.4 kg.Adakah berat Hannah memang turun atau penimbang tuh yang salah?heh heh heh.Tanye misi tadi dia cakap biasalah,lasak.Tapi.saya tetap ada rasa risau jugak....











*Masa saya menaip nih,ayah ngah Hannah (adik saya) tgh asyik melayan dia.hehehehe.. (takde kene mengena dengan topik hari ini)