Saturday, August 29, 2009

Baju raye

Pagi tadi saya dan keluarga gi KLIA menghantar adik saya sebab dia nak pulang ke Ireland. After that,kami (saya,husband n Hannah) singgah di Shah Alam rumah cousin husband saya. Pastu kami gi Kompleks PKNS (Hannah tinggal di rumah cousin husband,sebab tak nak bawak ke tempat yg sesak)sebab nak usha baju raya.Saya harus membeli baju raya backup. Sebab apa backup? Sebab,last week dapat msg dari colleague saya,makcik dia kene jaga husband dia masuk wad (makcik dia tailor,saya hantar kain2 saya n Hannah utk buat bj raya).Huhuhuhuhuhu,agak2 sempat ke dia nak siapkan baju2 saya n Hannah tuh?Dah la saya soh dia buat baju kurung utk breastfeed..Huhuhuhuhu,so terpaksalah carik baju kurung backup. So,saya pun carikla baju kat Kompleks tuh.Memang banyak baju yang menepati citarasa saya.Tapi terlalu mahal la,between RM150-200. Pada pendapatan pendapat saya,tak berbaloi la beli sepasang baju harga macam tuh. Tpi memang cun bangat la baju2 tuh...Baju budak untuk Hannah pun banyak.Tapi terlalu besar plak untuk dia.At last,dapat lah jugak saya beli sepasang baju harga reasonable. Rasa2nye memang kena la gi carik kat Jalan TAR nih. Kena tinggal lagi lah jawabnye si Hannah tuh...hehehehe....Tadi pun ramai jugak parents yang bawak baby gi tempat2 sesak tuh.Sian kat baby tuh....





Makcik,saya amat2 berharap makcik sempat menyiapkan baju2 raya saya dan Hannah yer...huhuhuhuhu...




Baju raya anda macam mana?Dah nak siap ke?

Friday, August 28, 2009

Happy Birthday

Oh yer, lupa pulak nak wish,



Happy 29th birthday to my darling husband!

Moga panjang umur dan murah rezeki

Sempat jugak celebrate time bukak puasa tadi with my family.Sampai terlupa nak snap gamba kek..heh heh heh



Eh..eh..dah ada?

Anda2 nampak tak?








Apa kebenda yang saya cuba nak tunjuk ek... :)





Ok,bagi emphasize sket (sila abaikan benda merah tuh..heh heh)











My little girl dah nak tumbuh gigi lar! :) Time nak snap gamba ni,berperang dengan dia nih,kepala asyik bergerak jer...




Lullaby Si Hannah

video


Thursday, August 27, 2009

Naa...Naaa...

video



2nd phase to crawl

video

Who is 7months young?

She is!











Heheh,sebenarnye belated 7months. Sebabnye,tak sempat nak update masa umur dia genap 7 bulan.Alhamdulillah diam tak diam dah 7 bulan dah budak kecik nih. Lagi 5 bulan jer nak setahun...Hmm..apa yang dia dah pandai ek menginjak ke 7 months ni...

Dah masuk 2nd phase to crawl. Tonggek tonggek ala J-lo saya tgk dia :D Nanti saya post video dia tonggek2 ek

Sekarang Hannah dah pndai memberontak. Kalau takde siapa layan,or amik barang dari tangan dia,dia akan menghempas2 (?) kaki and tangan dia. Janganlah membawak sampai ke besar yer sayang...

Dah boleh sebut suku kata..So far dia sebut "naa...naa" biler lah nak sebut "maa..maa..." ek?

Murah dengan senyuman..Agah2 sikit jer,senyum...


Oh yer,dia juga suke dgr suara sendiri yang tlh direkodkan dan juga suke tgk muke sendiri dlm hp


Update buat syarat

Hai hai,sorryla yer,lama tak update blog..Nie saya taip pun buat syarat jer,.Sebabnyer,ari nih saya ada peksa.Huhuhu,dah keje2 pun kene amik peksa jugak..Moga2 kali nih saya pass la,tak larat dah nak amik peksa.Nanti.dah abih peksa,saya pecut blk rmh,saya update lagi ek :)

Oklah,nak kuar gi tpt peksa nie..

Tata titi tutu...





Thursday, August 20, 2009

Tak paham


Saya adalah tidak faham dengan orang yang amat gemar meminjam duit kawan dia. Macam nih, my husband's ex Uni friend (let's call him Mr X) nie suka pinjam duit husband saya. Yang peliknye,Mr X nih keje,solo lagi,tiada apa-apa komitmet,tapi menurut husband saya,dia ini berkawan dengan geng yang high taste,so duit gaji dia dia tiada la buat savings.Biler dah sengkek,barulah call kawan sana,kawan sini,merayu-rayu mintak pinjam duit.Baru-baru ni,dia call husband saya nak pinjam duit.Katanye dah kering sangat,nak isi petrol takde hatta nak makan pun takde! Pelik dan tak paham. Husband saya pun serba salah sebab,nak tolong,dia pun nak pakai duit,tak tolong,kawan baik plak.Hmm..Napa dia tak mintak tolong kat geng high taste dia tuh?Housemate Mr X ni pun ada jugak nasihatkan dia,tapi macam tuh jugak. Sepatutnye as a guy, dia patut think of the future sebab satu hari nanti dia akan berkahwin,berkeluarga,kene tanggung family.Kene lah buat savings dari sekarang...


Mari menyanyi bersama saya..

Wahai aunties, come sing with me :)





video


Liriknye (Setelah di alih bahasa) :

Gosok,jangan tak gosok,
Gosok jangan tak gosok,
Gosok,jangan tak gosok,



*Sila ulang sampai penat :D

















Wednesday, August 19, 2009

Jangan pikir lain ek....

Semalam saya MC..sebab ari isnin tuh tetiba jer rasa pening ya amat.Sempat muntah kat skolah lagi.Aiiipppp...jangan pikir lain plak ek... :) Jangan pikir saya peknen plak.Mungkin silap makan.Then masa drive balik rmh,tahan jer pening saya nih.Drive pun slow jer.Sampai rmh,amik ko,trus uwekkkk,sampai 4 kali muntah.So,gi klinik mintak la MC kat doc...Alhamdulillah,ari nih,saya sudah sembuh...



Monday, August 17, 2009

Mood tiada

Sebenarnya ada jer benda nak di postkan,tapi ari nih takde mood plak nak bercerita.Kepala tetiba jer pening....Tak boleh berdiri..














Bila mood dah ada,saya update lah apa yang patut ek...


Saturday, August 15, 2009

Beethoven in the making

video



Hahahaha...main belasah jer.. :D

New background

Heheh...what do you think of my new background? Jadik minah bunga la kejap :D


Thursday, August 13, 2009

1st phase

This is Hannah's first phase to crawl.. :)



Sila abaikan suara backup singer ituh yar :D





video



Sekarang dalam proses 2nd phase.Will record later yar :)

Tuesday, August 11, 2009

Very creative

Every Sunday,7pm I never missed to watch this show.It's called masquerade or Kasoh Taishow in Japanese.It's Japanese Talent Show.Japanese are very very creative.Enjoy these....Memang lawak..







Monday, August 10, 2009

Bila diberi makan

Macam ni lah kaedahnya...Sila bawak bersabar wahai anak... :)





video





Friday, August 7, 2009

Angkara si ayah















Hehehehe,sian anak mama nih,ayah buli dia yer..Nak kene ayah nih :)





Doa-doakan kesejahteraan mereka

Received sms from my best friend's husband yesterday.My best friend's second test for H1N1 proved positive! She has to take antiviral for 5 days.Marilah kita bersama-sama mendoakan kesejahteraan beliau dan baby agar sembuh dari virus durjana nih.









Niat di hati nak datang melawat,tapi virus nih sangat senang berjangkit...




Thursday, August 6, 2009

6 bulan imunisasi

Semalam bawak Hannah cucuk 6 bulan.Gi timbang berat badan dia naik 6.4kg.Lega rasanya.Mungkin sebab dia dah makan.Naik la berat.Then bgtau misi tuh pasal nanah kat kepala dia.Nurse soh cukur kat bahagian nanah tuh,kalau tak nanti rambut akan tutup bahagian nanah tuh,lambat nak sembuh.Huhuhuhu,nanti kat bahagian tuh akan jadik botak la.Sian anak mama ni..dahla rambut dia lambat nak panjang :)


Takutnyer!!!!

Huhuhu...tengok berita semalam,pasal selsema lahanat babi nih dah 12 kematian.Mostly involved children,saya tgk jer rasa kesian dan takut.Sebab,budak-budak ni kecik lagi.Sedih sangat.Takziah kepada family mangsa.Dah makin melampau lah selsema nih..Napa lah tak attack kat negara yang menjadi punca selsema nih.Yang tak bersalah pulak menjadi mangsa.

Terbaru,my best friend suspected of H1N1.Husband dia cakap,1 dari 2 test proved negative.Tgh tunggu lagi satu test.Hopefully ok,tiada apa masalah.Semalam husband dia bgtau lagi,my best friend dh ok.

Hmmm...sekarang nih,dah tak boleh lah nak berjalan sakan biler weekend. Kene duduk rumah jer la.Nie semua angkara ko la swine flu!Huhuhuhuu..






Ya Allah,sihatkanlah kami semua.Hindarkan kami dari segala penyakit.

Wednesday, August 5, 2009

Macam dah ok

Berikutan dengan kes semalam,saya dan husband pergi ke klinik bawak Hannah,petang semalam.Masa kat klinik,nanah dia pecah lagi,banyak pulak tuh.Then,masuk dalam bilik doc,dia cakap perkara normal.Lega lah sket.Tapi,tangan saya nih gatal jer nak picit lebihan nanah kat kepala Hannah tuh,biar bagi cepat kempis bengkak tuh. Tapi,agak sukar untuk memicitnya,kerana kepala Hannah bergerak ke sana ke mari.







Dah kurang bengkak. Tapi,ada lagi kelenjar bawah telinga dia tuh.My friend said,selagi ada kelenjar tuh,akan tumbuh lagi.Huhuhuhu..tak nak tumbuh lagi...Sian tengok dia..






Doc bagi antibiotik,tahan sakit & krim.Tapi nak apply cream ajer la. Sebab saya pernah dengar,baby tak di galakkan sgt amik ubat antibiotik. Lagi mengurangkan daya tahan baby tuh.Please correct me if I'm wrong yar :)





Tuesday, August 4, 2009

What is this?

I noticed this on Hannah's head yesterday evening..
























Tanya babysitter,she said bisul?Haaa?bisul?Huhuhuhuhu,macam mana Hannah boleh dapat bisul nih..Any mommies who faced this thing before?My friend said,it is normal.Betul ke normal?Sian tgk dia,bentuk macam jerawat yang masak tuh,bernanah,ada bengkak sket.Tapi dia tak mengaruk apa pun. Hari nih,nak try check kat klinik kat Gombak.Hopefully, tiada apa2 yang serius.





Sunday, August 2, 2009

Daddy daughter moment

video






Cara baru menaiki stroller

Yer puan-puan (dan tuan-tuan), gambar-gambar berikut adalah cara terbaru kita membawa anak menaiki stroller apabila berjalan-jalan di shopping complex....


























Boleh lah kiranya,kalau puan-puan (dan tuan-tuan) untuk mempraktikkannya...hahahahaha(hanya jika anak anda sangat lasak tidak suka untuk berbaring di dalam stroller tuh)




Sekian tip dari saya...

Mission accomplished!

Yaaayyyyy!! Misi pencarian kasut sekolah keje saya sudah tamat malam semalam..Misi berjaya ditamatkan di Jusco Metro Prima..heh heh heh





Haruslah tunjuk kotak dulu..ngeeee...




















Tadaaaaaa!!










Angle lain plak



Misi kali ini adalah paling pantas...Semoga hayat kasut ini berpanjangan... :)






Saturday, August 1, 2009

My first solid food







Ni gambar saya masa time makan..Saya suka bila tgk mama bawak pinggan saya.Saya akan makan sampai habis....Sedap tau makanan saya.Mama bagi saya makan nestle beras+susu..


Oklah,tuh jer untuk hari ini..