Wednesday, September 29, 2010

Gaya Si Comel Berbaju Raya-Updated

Uish..dah lama ek saya tak join contest...This time saya nak join contest pasal Hannah berbaju raya...





Contest ni organized by Babyibu and Azzamoro.


Hadiah-hadiah yang masyuk pulak sponsored by:










Contest nie started 25th September and will be expired on the 31st October...So,masih ada masa lagi...Jom jom jom jom(ikut muzik Jom Heboh) jom lah join! :)






Nak join?Cool...boleh lah klik kat sini ajer...





Nie lah gamba anak dara saya...Si comey berbaju raya.Time nih ada kenduri... Pastu zaasssss ke open house my BFF's


Hai si gadis yang ayu!(sila nyanyi) Heheheheh



Nama : Nur Hannah Zulaikha Bt Abdul Halim

Umur : 1 tahun 8 bulan


Ok..itu sahaja...Sekian,terima kasih...








Monday, September 27, 2010

Ayo?Ayooo?

video



Friday, September 24, 2010

Lagu yang terngiang-ngiang




Ohh!! Sungguh cute video clip ini.Tajuk lagu "Kekanda Adinda.Theme song cerita 8 bulan.Atilia yg comel,tapi sayangkan,dia dah cerai dgn husband dia..cerita 8 bulan nih mcm best jer..Tak pernah layan pun...Sukalah tgk Shidi n Vanida. May they live happily ever after...



Untuk adik saya :Adik,lagu nih lah yang kak nis tanye hari tuh...Sekarang dah tau kan?Heh heh





*Video clip amik kat youtube



Wednesday, September 22, 2010

Akhirnya,saya pun masuk group baru jugak

Heh heh heh..hari ni saya menjadik ahli baru untuk group ini..


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*












Group 3 series/ three O you all!!! Yer..pengakuan berani saya pada hari ini....Saya telah genap 30 tahun...Heh heh heh heh





Thanx a lot to dear friends and relatives yang wish kat saya....Saaaaaaaaaaaaayang korang banyak tau!! :)))) Tapi kalau ada hadiah,sayang tuh berlebih lagi lah*wink*







Hahaha..gambar recycle masa raya baru ni...Amacam?ada tak gaya 30?Ke macam budak belajar Uni? :D (bukan saya self declare,orang yang cakap...ngeeeeee)



Syukur Ya Allah,aku masih di beri peluang untuk menikmati hidup dan menunaikan tanggungjawab sebagai hamba-Mu



*Image google



Friday, September 17, 2010

Berapa kerat jer yang datang

sekolah hari ni..Hahahaha...

Saya dah agak dah...budak-budak saya tadi 2 orang jer yang datang. Satu sekolah adalah berapa kerat jer murid yang datang.Majoriti masih mood cuti raya(termasuklah cikgu nye,tapi kene datang jugak..Hahaha)



So,hari nih free lah sebab murid tak ramai.Cuaca pun mendung ujan jer..Syiok kalau tido..Konon-konon nak buat sambutan kemerdekaan tak jadik sebab budak tak ramai so postpone ke next Monday....







Thursday, September 16, 2010

Esok Hari Jumaat

Kerana pada hari esok saya dah start kerja!! Huhuhuhuhuu....1 hari jer,pastu cuti weekend Sabtu Ahad. Tapi siapa yang sekolah menengah sambung cuti. Next week baru start sekolah. Siapa yang sekolah rendah wajib sekolah esok..




Esok sekolah saya buat sambutan hari kemerdekaan. Saya confirm budak-budak saya sure sambung cuti. Kalau ada yang datang pun berapa kerat jer la...




Selamat bekerja kawan-kawan!!






Monday, September 13, 2010

Kisah raya kami sekeluarga...

Assalamualaikum.....

Macam mana raya kengkawan?Puas makan ketupat/lemang/rendang/lontong? :) Haa?Tak puas lagi? Hehehehehehe...


Saya baru sampai dari Muo nih. 4 hari ko dok sana..Nih di Kepong. Insya Allah pas zuhur,nak gerak ke Perak pulak.


Macam mana raya korang? Nak tau tak raya kami macam mana?Nak tau ke tak nak tau ke,nak bagitau jugak. Raya kami tahun nih agak haru biru jugak lar.


3 hari before raya, Hannah kan demam. Demam hebat jugak la kali ni. Masa dia masuk Hospital Selayang dulu pun x de hebat macam ni. Badan dia sekejap panas sangat,sekejap ok. ah,Then,mulut asyik lah sebut "ayah,ayah". Pastu nak memerap ajer,nak berdukung ajer. Menangis ajer,itu tak kena,ini tak kena.Malam-malam nangis,sebut ayah.Huhuhuu,saya dah hilang punca dah nak buat macam mana bila anak rindukan ayahnye....



Pastu,masa ayah dia baru sampai dari Korea(6.30 sampai rmh Kepong on the 9th) ayah dia pulak demam. Sudahnye,saya pun demam jugak.Jadikla 1 family demam.



Masa 1 Syawal hari tuh,lagi gempak. Hannah meragam tahap maksima. Menangis sampai bengkak mata. Nak amik gamba raya pun susah,main snap jer.




Gambar family...Hannah tengah ngamuk tuh. Dia nak gi jalan-jalan naik motor. Tengok lah matanye yang bengkak tuh.




Gambar raya kitorang yang x menjadik sangat..Hehehehe...Masih mengamuk budak Hannah ni.







Tengah memerap dengan ayah.



Pas solat raya,kitorang gerak ke Muar. Masa di Ayer Keroh,Hannah menagis melalak nak kan ayahnye yang driving. So,terpaksalah tuka driver,saya drive.Bila dah sampai Muar,dia sambung lagi merengek dia. Huhuhuuu,ada jer yang tak kena. Sepanjang kami berada di Muar,Hannah asyik merap ayah jer. Ayah nak masuk toilet, dah nangis nak ikut ayah. Ayah gi dapur pun carik ayahnye. Tak boleh ayahnye hilang dari pandangan mata.


Saya tgk sekarang nih,dia dah tak nak kat sumer orang macam dulu. Ikut mood dia lah kalau dia nak kat atok dia ke,pak ngah Apis dia ke or Pak Su Nuar dia. Yang nyata dia nak either her ayah or me je.. Saya rasa sebab ayah dia xde 2 weeks ago nih. And dia macam tau la,ayah dia tiada,konon-konon kat atas tapi tak turun-turun.Huhuhuu



Alhamdulillah,sekarang dia dah makin kebah dah,cuma batuk dan selsema ajer.



Bila dah jadik macam ni,saya buat kesimpulan,biarlah dia aktif,biarla saya penat kejar dia,daripada saya sedih tengok dia melepek jer bila demam..




Nie ayah dia nak gi Korea ujung bulan ni sampai 10/10. Saya tak tau lah macam mana nanti.Risau saya memikirkannye...


Thursday, September 9, 2010

Hari ni ayah Hannah balik

Insya Allah hari ni ayah Hannah balik. Tadi kul 7 waktu Malaysia (8pagi waktu Korea) ayah Hannah sms dh di airport. So,sekarang nih I assume inside the plane already.


Moga selamat sampai di KLIA and rumah.Hannah tgh demam nih,maybe rindu ayah dia kot.



Sat lagi nak bawak gi klinik lain lah. Semalam dh gi klinik,tapi,tgk tak kebah-kebah pun. On off temperature dia. Melepek jer..Sian tgk. Bagi minum susu keluar balik..



Moga cepat sembuh yer Hannah,biar aktif macam biasa. Amin.











Wednesday, September 8, 2010

Saya sgt suka statement pakcik!

Kejadian berlaku semalam di Proton Service Centre di Rawang.


Saya : Sedang duduk dlm bilik baca magazine sambil tunggu kereta di servis

Pakcik: Mana kereta?

Saya : Tunjuk kereta biru ku yang comel

Pakcik : Servis kereta ayah ke kereta adik?

Saya : Kereta saya pakcik

Pakcik : Oh...

Saya : Senyum

Pakcik : Apa kene dengan kereta adik?

Saya : Bla...bla..bla..

Pakcik : Raya balik mana? *peramah sungguh kan pakcik ni? :)*

Saya : Balik Muar.

Pakcik : Oh,balik Johor jugak.Ada sorang kakak tuh pun balik Johor jugak.

Saya : Balik kampung husband saya.

Pakcik : Eh? Adik dah kahwin?

Saya : Dah pakcik.

Pakcik : Laaa...tak de rupa dah kahwin pun. Kahwin muda yer.

Saya : Takde la muda sangat kahwin.*senyum lebar*

Pakcik : Sekarang umur berapa?

Saya : Umur saya *xx* (hahaha, punyer la x nak reveal dlm blog ni!)

Pakcik : Laaaa...muka adik nampak muda,macam budak universiti.

Saya : *Gelak* Mana ada pakcik,dah tua dah(Mengaku lah) Pakcik balik mana raya?

Pakcik : Pakcik balik Kedah.





Pastu pakcik tuh kereta dia dah siap,so dia balik la.





Oh! Saya sangat suka dengan statement pakcik itu! Membuat hati saya berbunga-bunga despite menunggu amatlah lama dalam bilik yang sejuk ya amat tuh.

Selamat Hari Raya pakcik! :))))))))








P/s: Oh,tapi sedey jugak,sebab,duit bonus ku dh abih di labur dlm kereta ku..huhuhuhuuh







Tuesday, September 7, 2010

Hannah @ 19 months

Lama tak update pasal Hannah kan...Well now she is a happy 19months toddler. Alhamdulillah. Sekarang dah tau macam-macam. Active as usual,penat gak nak kejar dia..Hahahah


  • She knows most of the body parts and can point at them.
  • She understands most of the instructions that we gave.
  • She can answers when we asked questions,like "Hannah mana?" and she points to herself. "Atok mana?" and she points to her atok. Tapi bile tanye "Ayah mana?" she answers "Ayah atash" meaning ayah kat bilik atas (sebab sekarang ni saya duduk rmh parents saya,ayah nye outstation ke Korea.Huhuu)..Hai Hannah,ayah tak turun-turun ek..Hehhehe
  • Skill memanjat dia adalah peringkat ke 3 sekarang.Huhuu,Latest,dia panjat kerusi kat hall nih dari tepi.Kalau tak dijaga,memang jatuh berdebup atas lantai. Nauzubillah! Kalau duduk atas rocking chair pun,saje je dia duduk atas arm rest tuh. Makin di larang,makin di buat. Sambil senyum-senyum. Cheeky!
  • Manja dengan embe nye. Tak boleh la kalau embenye buat keje,masak di dapur,sure dia dtg soh dukung.Dan embenye,mengikut sahaja kehendak cucunya. Smabil masak,sambil dukung budak kecik tuh. :)
  • Apa lagi ek?Time nak taip entry nie lah tak ingat,kalau tak tuh banyak je bende nak taip pasal budak kecik nih :)




Anyway,enjoy the vid yar....









video







P/s: Sila abaikan yang di belakang itu. Buat-buat tak nampak je la yer...Yang pasti that's not my room...Heheheheh





Friday, September 3, 2010

Huhuhuhuhu

Patutnye time time nih saya sedang bergossip berborak-borak tanye khabar with my girlfriends. Tapinye,sekarang saya sedang blogging.Maknanye apa?Maknanye saya tak join lah sesi iftar with my girlfriends!Huhuhuhuhuu


Sebabnye,saya stuck in the traffic jam on the way back f rom picking up my sis at UPM. Kuar rumah awal dah,tapi sangkut jam sikit kat area tempat lumba kuda tuh. Sampai UPM dah 4.30ptg. Then nak balik ke Kepong,bertembung dgn org balik opis,so,dah 'selamat' lah kat situ. :(((( Kul 6 kat depan istana lagi,confirm sampai rumah lambat. So,had to text them that I can't join them. Sedihnye! Dah la susah nak fix date,nak jumpa.Huhuhuu...


Saya kene balik Kepong dulu,sebab saya dgn berbaju kerja nye,and Hannah x mandi ptg lagi. Kalau dia x mandi petang,dia akan cranky.Plus,parents saya nak gi terawikh,kalau saya terus jer dari UPM ke Ampang,Insya Allah sempat,tapi tadi parents saya ada sekali,so kene lah balik Kepong jugak.


Nak tau tak,sampai Kepong kul berapa?Kul 7 ko! Lagi berapa minit je nak berbuka.


Tension tul traffic jam nie!




To Pn Fatin n Pn Erma,apa yang korang makan?Syiok tak juadahnye? :) Any interesting stories? Ngeh ngeh ngeh...










Oh yer,maybe still can meet up at Erma's open house?Ngahahahahahahah






Hari ini 3 September...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



LAST DAY OF SCHOOL YA'LL!!! Pasnih cuti lah beb! 4th-16th..Hehehehehehe





Di kesempatan ini I want to wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI untuk kawan-kawan. Maafkan andai ada salah silap,tersalah tutur kata atau perbuatan...



Insya Allah saya balik kampung on raya eve...Siapa yang balik kampung,berhati-hati di jalan raya..Don't speed..Biar lambat asal selamat. Kalau ngantuk,stop at any R&R...











Wednesday, September 1, 2010

Hari nih 1 September

Yer,apa ada pada 1 September?Of course to those org keje go.men kan,dapat perkhabaran gembira,dah kuar dalam newspaper tuh..Ngeeeee...Apa lagi,bonus lah beb!











Sat lagi nak cek akaun lah! :))))




UPDATE: Alhamdulillah,dah masuk..Alhamdulillah ada rezeki lebih...