Friday, May 28, 2010

Hari ini cuti....

Tapi En Halim keje pulek..So,saya hari ini adalah menjadi seorang suri rumah..mendobi ,jemur kain,lipat kain,layan budak kecik(tapi sempat pulak update blog),tadi rope macam nak tido jer budak kecik tuh,dah bagi susu,terus segar..nie,sibuk nak soh mamanye pakaikan dia tudung...mamanye pulak yang mengantuk nie...hahahaha











Mengarut-ngarut pada jam 10pagi,

Wednesday, May 26, 2010

Sesungguhnya aku insan yang lemah.....












































Lemah bila melihatkan ini...































Argghhhhh!! Why you have to be damn cute?? Lantas saya terus membeli tanpa berpaling lagi..













Dah dah...dah cukup dah stok ko..Saya harap(haraplah)ini adalah pembelian yang terrrrrrrrakhir(iyye ker?) Hehehehehe









*image from mumsluvbaby.









Wednesday, May 19, 2010

Telatah Si Hannah Part 2




video







Membaca pulak :)




Kalau nak tgk Part 1

Tuesday, May 18, 2010

Teacher's Day Celebration

Semalam, 1 Malaysia Rakyat Didahulukan,Pencapaian Diutamakan celebrates Hari Guru. Semua sekolah buat satu sesi. Lepas habis upacara formal, sekolah saya ada aktiviti sukaneka untuk guru. Memang havoc lah mentang-mentang GB takde,gi kursus hahahah



So..mari kita layanzzz gambar





Acara 1: Masukkan air dalam botol.Kene ada skill jugak nih,kalau tak,tak dan sampai ke botol,air dah kering dalam tangan :D









Acara 2: Baling bom belon. Rules: Make sure bila kita baling belon tuh tak pecah. Pemenang dikira berdasarkan berapa byk belon dlm bakul tuh. Grup saya dpt nombor 3. Tapi memang kelakar lah. Bila dah habis nih,masing2 baling belon tuh.Dah jadik betul2 bom. Kalau GB nampak nih,sure geleng kepala tgk gelagat anak-anak buah dia. Kitorang dah transform jadik bebudak pulak :D



Acara 3: Dribble bola hoki secara zigzag. Dah lama tinggalkan hoki,so dribble agak kelam kabut :D





Acara 4: Ni lah acara paling gempak! Bawak bola dalam kain pelekat. Bila tgk cikgu2 lelaki,dah rope macam lepas bersunat jer :D Mula-mula memang bawak bola dalam kain. Pastu dah jadik tendang bola sambil pegang kain. Sakit mulut gelak tgk gelagat cikgu-cikgu nih..


Sebenarnya,pas sukaneka ni, ada persembahan pulak. Bebudaks yang perform,tapi tarak gambar lah :)



Apa-apa pun Teacher's Day tahun nih memang best aaaa..






Monday, May 17, 2010

Semalam di FRIM

Pagi semalam saya n family saya + my sis,gi mandi manda di FRIM bawak budak kecik tuh. Saya main air jer.Hannah n ayah dia jer mandi. So,malas nak citer banyak,layan gambar jer la ek..hehehe





Baru sampai

Hannah geli nak pijak pasir tuh :D

Tengok lah tuh,siap panjat ayah dia


Kene berpapah,punye dia tak nak jalan sendiri


Bila dah lama,baru lah berani sket. Dah boleh duduk duduk


Dah boleh main-main






Lurrrvee this shot!



Lurrveeee this shot too! Macam dalam citer LOTR lah... hehehehe

Dah puas main air,lapar lah pulak.. :)


Mencuba skill photoj

Nampak tak apa yang cuba saya emphasize?hehehe


Budak yang keriangan dapat main air



Saturday, May 15, 2010

Waaah!!

Sempat capture nombor lawa nie..










I've been tag!


Saya telah di tag oleh Mr Hafiz..Fuh,susah jgk nak perah otak carik jawapan :D


Rules:

It's harder than it looks...


Copy to your own notes...


Erase my answers...


Enter yours and tag twenty (20) people...


Use the first letter of your name to answer each of the following questions...


They have to be real...


Nothing made up...


If the person before u had the same first initial, you must use different answers...


You cannot use any words twice...and


You can't use your name for the boy / girl name question...


So,here are my answers:



1. What is your name : Anieys


2. A four letter word : Amik!


3. A boy's name : Adam(my bff's son)


4. A girl's name : Adriana (my pupil's name)


5. An occupation : Architect


6. A colour : Aquablue


7. Something you wear : Ariani tudung (boleh kah?)


8. A food : Ayam Masak Black Pepper(yummy!)


9. Something found in the bathroom : Aloe Vera cream


10. A place : Alamanda Putrajaya


12. Something u shout : Apa daa!


13. A movie title : American Pie (kihkihkih)


14. Something u drink : Apple juice


15. A musical group : Aerosmith


16. An animal : Armadillo


17. A street name : Annunciation Street (somewhere in New Orleans)


18. A type of car : Avanza


Saya kene tag 20 orang,tapi takpela,siapa yang nak buat,dipersilakan lah..hehehe


So,Mr Hafiz,utang langsai ek :)












Friday, May 14, 2010

Fuiyyyooo




Adakah saya :


A)Ketinggalan yang agak jauh


B)Dah lama tak pergi Pizza Hut??









Hari tu gi makan di Pizza Hut,kagum saya sekarang dah main tekan-tekan jer nak panggil waiter,tak perlu "Adik,adik,nak order". Kalau nak order just click "CALL" then,table number kite tertera kat skrin. Nak bill pun sama jugak..Senang kan?







So..I choose B- Dah lama tak pergi Pizza Hut.. :D







Thursday, May 13, 2010

Telatah Si Hannah Part 1

video









Baca Yaasin tuh! Hahahaha..



Sila abaikan bahawa dia baca bertinggung n pakai seluar pendek,nampak aurat.. :D











Wednesday, May 12, 2010

Like father like daughter

Ini pun boleh sama


Apa dia?




Nie lah... :)















Bengkok nyer sama kan? Hehehe














Monday, May 10, 2010

Mother's Day

Still not to be late for me to wish Happy Mother's Day to all mother's out there...

So, kat mana En Halim bawa to celebrate mama's day?







Kat Mid Valley! Mom n Baby Expo..hahahaha




Memang best la mom n baby expo nih...barang murah-murah...Tapi yang tak bestnye, terrrrrrlalu ramai org n tpt expo tuh sempit.Masing-masing yg dtg bwk stroller,so susah nak jalan-jalan,usha barang...Nak shopping pun tak feel..








Takpe..next year ada lagi. Sekali 3 hall diorang conquer tuh..







I beli 1 cd lagi..hahaha,sebab murah :D .Font kene kecik :D

Sunday, May 9, 2010

Update on lunch with pix

Kan hari tuh saya ada citer saya gi reunion with my best friends kat sini and sini ,so here's the update

This place memang best la..My friend, Mc Jie booked a room upstairs.Memang privacy,lantak la ko nak buat apa pun,tergolek gelantang ke,baring ke,guling-guling ala hindustan film ke,tak kesah.Bilik memang luas. At first,ada overlapped booking with other person. Mamat tuh lah yg silap tulis nama kawan saya ni.Suka-suka jer pi letak nama Azizah Ibrahim,padahal nama lain.But,we still get the place.Yg orang lain tuh kene gi ilik kat bawah.

Makanan dia pun memang buat orang tersandar kekenyangan especialy the husbands..kikikiki


So,enjoy the pix! (Pn Fatin,aku amik dari fb ko ek..heheheh)



Baru sampai.Miss Aishah sedang menjadi seorang order taker yang bagos :D





Aik?Makanan belum sampai korang dah tersandar?Ish ish ish....









Pn Erma and her daughter Ayra. Sebaya dengan Hannah ni..






Pn Hajar and her daughter, Nuwaila. Ni pun ala-ala sebaya lah jugak. Tua sebulan jer dari Hannah. Tapi,lain tahun...hehehe..nanti Hannah kena panggil akak Nuwaila la :)







Eh?Anak sapa lah nie ek?Ntah apa lah yang dia usha..hehehehe









Sunnguh galak mata anak ko Pn Fatin :) (harus diingat,yang mendukung itu bukanlah mommynye.mommynye tukang amik gambar ni) :) Nisha nie jr setahun Hannah.Tapi born in the same month with Hannah.







Anak dah bertukar ibu and ibu dah bertukar anak :D










Tu dia! Makanan siri 1 dah sampai..(Tak tau apa nama.Tapi air dia nak nak yang mango tuh,memang isi semata.Macam mango puree) :)


Nie nak tunggu makanan siri 2 pulak. Tengok, very spacious kan?Siap ada tempat sandar-sandar ala-ala Arabic.Tapi penari gelek jer yang takde :D








Three stooges.Oppppss! Three friends.Hehehe..L-R: Ayra,Nisha and Ali son to Pn Munira. Ali nie pun sebaya dengan Hannah.







Ada kek lagi.Nie Pn Hajar yang bawak,sempena besday dia the next day tuh








Biler dah potong,nampak menggiurkan tak?Hahahah..tapi serious sedap kek ni..










Best Friends Forever girls!!!May our child/children will be best friends forever too kan :)





Anak dara Pn Fatin, Miss Dania and anak teruna Pn Munira, Mr Uwais








Dah kenyang,dah puas melepak,time to go home! Melepak dari kul 1 sampai kul 4 tuh.Kalau dok lepak lagi,mau kene halau dgn owner tuh kot..hahahaha



So,tuh la ceritanye..Tapi that was the best gathering la..susah tau nak jumpa macam ni.Eventhough duduk dalam Klang Valley je tapi masing-masing dah ada family sendiri,career and commitment. Hope we can meet up again like this babes!


*Kalau plan ke Cameron tuh jadik,syiok jugak kan? *wink*








Psss : Saya mungkin akan join lagi gathering yang lain in 2 months time..Insya Allah,hopefully jadikla.Nie gath gangsta masa sekolah..hehehe. Yang ini,lagi lah lama tak berjumpa.