Tuesday, June 30, 2009

First trial

Yeah,yesterday I managed to try out the pouch when we went for groceries shopping.Even my husband tried for it.Memang syiok la. Hannah pun senyap jer,tgk orang kiri kanan. Next time I'll update the pix yar..ngeh ngeh ngeh...





Monday, June 29, 2009

Gie jogging ke?






Macam gi berlari jer kan? :)















p/s: My daughter nih memang kuat berpeluh.Time nenen,macam berlari 100m jer..Stokin pun kene pakai,kalau tak,kaki dia berpeluh jer..Normal ke ek?








Berusaha gigih selepas ni

I bought this yesterday..
















What do you think in it?

Tadaaaaa!!!





Tak nampak lagi ek? :)

Nie haa...



Pas nih,akan saya berusaha gigih untuk berlatih memakai baby pouch...heh heh heh..

Practice makes perfect..

Gambate!!

Hannah,siap sedia untuk di jadikan life model untuk mama mu ini yar! :D



p/s: Ramai pulak customer yang bertumpu kat tpt pouch ni semalam. Heheh


Friday, June 26, 2009

Apakah sumbangannya?

Dengar radio on the way to school,the djs announced about MJ. So,they played all MJ’s song.Ala2 tribute lah.I was wondering,apa kah sumbangan dia kepada negara kita,sampaikan radio station Malaysia dok pakat main lagu2 dia?Dia ada bagi derma juta2 ke?Tak paham.






5 pagi yang mencemaskan

Baca tajuk pun saspen kan,apatah lagi saya yang mengalamimya.Pg tadi,kul 4.30pg, Hannah terjaga,so saya nenenkan lah dia.As usual,saya terlelap.Then,at 5am,I heard a sound “hek..hek..hek..”.Bila,saya tersedar je,tgk2 Hannah was not on the bed! Rupa-rupanye dia terjatuh katil dan tersekat kat celah katil!

Huhuhu,punyerla cuak! I woke Halim up and he lifted the bed,so I can lift Hannah up.Budak tuh tak menangis pun,bila dah angkat,muka selamba jer.Selalunya,saya akan kejut Halim untuk tukar tpt tido,so that he can cover the gap beside the bed,tapi semalam,saya x kejut pun dia.Benda dah nak jadi kan…Alhamdulillah,tiada apa2 kecederaan pada dia.

Budak Hannah nih sekarang memang dah lasak dah tido.Kalau hampar toto kat ruang tamu pun dah kene hampar luas2,sebabnye dia akan berpusing seluas2 toto tuh.

Moral of the story,jgn tertido sampai tak sedar diri..huhuhuhu..






Apakah yang ditenungnya?

Apalah agaknya budak kecik nih asyik tenung ek? :)

video


Thursday, June 25, 2009

Hari Sabtu ini adalah hari potpet....

Sabtu nih ada lagi sekolah ganti untuk raya..Tapi,tak belajar pun sebab ada Hari Terbuka(apa yang terbuka ek?heh heh heh).Actually hari pengambilan buku laporan kemajuan murid-murid.Parents datang amik report card anak2 diorang.Saya masa sekolah2 dulu saya takot parents saya datang sekolah amik report card saya.Takot apa la cikgu saya nak potpet pasal saya.But now,being a teacher,saya plak yang tak sabar nak potpet pasal anak2 murid saya nih to their parents.Alhamdulillah anak2 murid x ramai so boleh la potpet lebih.Bagi kesedaran kat parents supaya jgn amik mudah kat diorang especially diorang ni murid2 pendidikan khas.Although diorang ada kekurangan,(saya mengajar murid bermasalah pendengaran),tapi jgn anggap kekurangan tuh x boleh nak ajar diorang.Jangan harapkan pengajaran berlaku di sekolah ajer.Berapa byk masa sgt la cikgu2 ni dpt spend kat diorang..Di rumah pun perlu ada pengajaran agar diorang nih faham konsep dan tak lupa.Sebab diorang kene struggle lebih berbanding murid2 lain.Parents perlu memantau kerja2 anak2 diorang.Fuh,hopefully,apa yang saya taipkan ni saya akan ingat masa hari sabtu nanti.. Insya Allah :)



Wednesday, June 24, 2009

Apakah dia?

I've bought something from the internet last Sunday.And that something had arrived yesterday at my parents' house.What is that thing? (Macam teka teki teka tekuk plak :) )
That thing is......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Tungguuuuuuuuuu....kene balik rumah Kepong dulu this Friday..heh heh heh..will update the pix later yar...
Jangan marah aaaa......heh heh heh

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Abah!

Today is Father's Day.Beli hadiah jer kat abah saya.Mother's Day dulu pun bagi handbag je kat mama saya.

To my Abah..HAppy Father's Day.Thanx atas segala pengorbanan dan kegarangan Abah yang menjadikan saya seperti sekarang.

To my Abah jugak(FIL) Semoga panjang umur dan murah rezeki..

To Ayah Hannah..semoga sihat2 selalu..Cool2 selalu..Mama n Hannah saaaaaaaaaaayang Ayah yang sanggup bawa kami berjalan2(selalunya mama yang mintak gi jalan2 nih..heheh)







She's 5 months young

Hari nih genaplah my little cheeky girl 5 moths young.Let see apa yang dia dh pandai:




1)Dah mula nak kenal2 orang.Once my couz dukung dia,Dia tenung je muka my couz pastuh nangis x hengat! :)

2)Time nenen dia pandai bezakan mama n ayah dia.Macam nih,saya nenenkan dia sambil baring,bila saya baring belah kiri,Hannah pandai ngiringkan badan dia belah kanan dia untuk mengadap saya n vice versa.Padahal ayah dia pun sama mengiring sebelah dia.Maknanya dia tau,kalau mengiring ngadap ayah,x dapat apa...Keh keh keh

3)Time nenen jgk,tangan dia merayap2.Pegang muka saya la,baju saya la,badan saya la,garu2 kepala la..Macam2 gaya anak dara sorang nih :)

4)Kalau saya nenenkan dia sambil pangku,bila nak angkat dia letak bawah,dia tak jadik nak tido..bulat jer mata dia :) Kalau nak bagi dia lena,saya kene nenen sambil baring dan akhirnya dengan saya sekali lena :D



Semoga Hannah membesar menjadi anak yang solehah dan pandai.. :)






Siapa suka makan coklat?

Update #2

Siapa suka makan coklat angkat tangan!


Last Friday I watched this documentary pasal pembuatan candy/chocolates.Dokumentari tuh cerita la pembuatan sesetengah syarikat coklat. Akhir rancangan, ada satu company nih tunjuk pasal pembuatan lollipop diorang.



Sila jangan terkejut..


Jeng...jeng...jeng...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Dare to eat these lollipops?These are real insects!

Kalau Siti Nurhaliza suka makan strawberi bersalut coklat,siapa berani makan semut/cacing bersalut coklat?Ewwwww!



So...anybody still likes to eat chocolates?Heh heh heh..






Hmmmm...pelik-peliklah orang Barat nih kan?


*Pictures are taken from Hotlix website.







Jalan2 makan sate

Hai hai..sorry for taken so long to update my blog..So,here goes my updates..








Update # 1

Pada cuti sekolah yang lalu,(ceh,mcm karangan bdk sekolah daa.. :D ) Kami balik ke Muar,ada kenduri ex-Uni friend's wedding on the 12th June.So,pagi tuh,me n my best friends with their spouses n child planned to have breakfast at the popular eatery in Muar town.Ala2 small gathering.Kt KL sssh nk jumpa,alih2 jumpa kat tempat jauh :)

Why this place is popular?Hmmm....I don't know.For me this place is like other restaurant.Cumanya pernah masuk JJCM(Sebenarnya,saya pun xtau,makcik saya yang bagitau heh heh). Selebriti pun ramai gak dtg tpt nih.Restoran nih buka pagi jer.Selain makanan n.lemak/lontong/mee rebus sbg menu breakfast,restoran nih ada jugak sate sbg menu breakfast. agak unik la,sbbnya,mkn sate selalu ptg or mlm kan...

So,nie la gambar2 kami berkumpul di tpt yg fofular tuh..heheh..


Sebelum kuar,amik dulu gambar dlm kereta :)



Kengkawan ku yang preggie..Saya?Nanti dulu laaa... ;)



Keadaan setelah puas makan..




Para bapa dan bakal bapa :)



Friday, June 19, 2009

Kesibukan

Maaflah yer,sepanjang minggu ni saya agak kesibukan untuk update blog.. :) Kene jadik guru pengiring bawa murid bertanding 2 hari.Pastu kene isi markah budak2 nih dalam report card plak...huhuhu..nanti bile dh x bz saya update yer.. :)



Thursday, June 11, 2009

Jam

Bukan jam and bread but traffic jam :) Last week we went to my best friend's wedding at Rembau,N9.On the way there,there was a massive traffic jam.There weren't any accidents or what but the cars on the road were toooooo many.Kat Sg Besi apatah lagi.The heavy traffic jam started from Nilai to Seremban.Maybe they wanted to go to kenduri kawin jgk kot :D But,what made me bengang was some of the drivers were very bengong.Dah tau jam,lagi nak lalu kat emergency lane.Napa la Malaysian drivers (some) tak disiplin??Orang lain pun nak cepat jugak kan..


Banyakkan kereta?Notice few drivers that used the emergency lane..Apa daa!



My best friend masa sekolah dulu.




Thursday, June 4, 2009

Vrooomm..vrooomm....

Hehehe MommyDania,jangan la jeles aku cuti..xpe,ni aku reply tag ko :)



1. Copy badge "Blogger Friendship Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

Ribuan terima kasih diucapkan kepada MommyDania kerana mentag saya.MommyDania ni one of my best friends during Uni time.Masa dolu2 kitorang ni kaki tgk wayang.Cinema yang selalu kitorang terjah adalah KLCC..Pastu,kitorg selalu kuar mlm sesama(gi dinner @ Hj Tapah or Wangsa Maju- di samping mengusha sbg aktiviti sampingan..har3x) Suka baca blog dia. Her style of wrting (or typing) is interesting. :) Sekarang, dalam proses tambah anak.. :) I 'm happy for her :)


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)
  • Suke berinternet.Kalau x online xsah.Tapi kat rumah sewa xde internet.(biler la ada orang nk presentkan saya Celcom mobile broadband..ngeee)
  • Suka makan nasi goreng.Any nasi goreng will do.
  • Suka makan chocolate and ice-cream.Used to like Oreo McFlurry.Tapi sekarang sudah agak lama saya tak pergi McD(sokong boikot).Kengkadang tuh kecur air liur tgk burger McD,tp kuatkan semangat :D
  • Seorang ibu muda yang baru dapat baby girl.
  • Sambil saya menaip ni,saya tgh menenenkan Hannah.
  • Seorang yang suka berjalan2.Especially during weekend(Bosan seh weekend dok rmh je)Mangsa saya adalah husband saya :D
  • Kalau jalan2 kat shopping complex(especially baby's department),pasti akan rembat something untuk Hannah.
  • Seorang yang procastinate(biler la tabiat buruk aku ni nk hilang..huhuhu)
  • Saya tak suka berambut panjang.Sekarang ni tgh carik masa nk gi salon.Nak potong rambut.Rimas!
  • Saya dah tiada idea untuk menaip lagi..


Sekian,terima kasih :)






Lamanye....

Ohh..sudah agak lama saya tidak manaip di blog saya ini..Jari jemari dah gatal2 nak menaip..Apakan daya,rumah kami di Rawang x subscribe internet/streamix.Sebelum dapat Hannah dulu,boleh jugak saya gi cyber cafe kat area rumah.Sekarang,xkan saya nak tinggalkan dia kat rumah jiran semata2 memenuhi kehendak hati dan jari jemari saya untuk berinternet?Heh heh heh..Nie pun saya lepak sebentar di rumah parents saya di Kepong untuk online.

Last week balik Mua kg husband.my MIL accident patah bahu kanan.Tangan beranduh.Keta langgar time nak melintas jalan balik ke rumah lama.(FYI, my MIL still working at the factory nearby her old house but not everyday). So,kene rest 2 bulan.Actually,anak2 dia,sedara mara dia dh cakap kat MIL toksah la keje,but being a person who doesn't like to stay without doin anything,dia keje jugak,sebulan 4 kali.Even,tgn beranduh pun boleh lagi nk menyapu..memang rajin my MIL ni :) This week balik lagi Muar.Tapi singgah Rembau dulu,my best friend masa sekolah kawen.Next week pun balik lagi.Actually gi kenduri kawen my Uni mates kat Muar,so balik lagi.Cuti sekolah ni penuh dgn kenduri kawen jer...

Saya jugak rasa happy sebab few of my best friends are pregnant.Tahun ni memang tahun mengawan lah.. :D (Kene beli hadiah byk ni..Hehehe)











p/s:Ohh..biler lagi lah nak berblog lagi ni..Tunggu sekolah bukak la baru aktif balik.Cuti sekolah ni,x aktif sgt nk berblog..huhuhu..