Friday, February 26, 2010

Derma 50sen

video









Alkisahnya, masa gi Soon Huat * nih,saje jer letak Hannah dalam bende ni,nak testing.Sudahnya,setiap kali gi Soon Huat,dia akan pandang kat bende nih dan menjerit2 kesukaan. Terpaksalah saya derma 50sen kat mesin nih,setiap kali gi situ.Huhuhuhuhu...










*supermarket di rumah Rawang


Thursday, February 25, 2010

Hari terakhir

Today is the last day Hannah will stay with her babysitter. My babysitter not be able to babysit her anymore because dia nak start business pulek. Kawan Hannah yang dia babysit jugak tuh pun nak pindah jugak. Dia ada rekemen kawan dia,hopefully dia jaga ok la..ari tuh dah gi lawat,nampak macam ok.Sure Hannah susah nak adapt,sebab dia dah mula kenal orang..."Hannah..Hannah good girl kan?Jangan nangis-nangis ek?" Huhuhuhu


Tuesday, February 23, 2010

Hannah lagi

video

Nak tau napa Hannah topless?Sebab badan dia berpeluh-peluh..jatuh bangun,jatuh bangun :)








Hannah progress on walking part 2

video





Hannah progress on walking part 1

Sebenarnya dah banyak dah,tapi nak tunjuk step 1 sampai sekarang..




It's actually a request from my brother.So Angah..enjoy yar!Sorry lambat nak post..Heheheh


video

Step 1- 2,3 steps dah jatuh





Step 2 to be continue


23 Februari

Ada apa dengan 23 Februari?













My couple anniversary with my boyfriend-now-my-husband..Hehehehe..



HAPPY 7th COUPLE ANNIVERSARY MY DARLING...
Awwww....(Gedikznyer!Muahahahaha)




Thursday, February 11, 2010

I'm desperately need this thing!

Sekarang nih Hannah dah makin stabil berjalan.Alhamdulillah. Dah dapat kaki nih,makin aktif dia. Favourite place dia adalah di dapur. Nak ke dapur tuh ada split level,mula-mula tuh dia teragak lagi nak turun ke split level tuh.Bila dia dah tau agak,laju jer dia ke dapur.Huhuhu,saya memang dah tak boleh buat keje. Nak letak dalam walker pun dah tak boleh. Dia dah reti panjat kuar ari walker tuh. So,kalau nak masak or solat Asar,memang kene tunggu ayah dia balik,pass baton jaga dia plak.

Sekarang nih,saya desperately need the gate! Ada few of the gates saya dah usha:








Source from here and here


Tapi, yang saya usha ni semua RM200 above.


Yang ni affordable jugak.






Ada sesapa tau tak gate yang below RM100? Sebab nak beli untuk rumah Kepong jugak ni..



Wednesday, February 10, 2010

Cover line beb!

Tengahari tadi lunch di Secret Recipe. Pastu singgah satu kedai stationery nih. Sesudah parking keta,bila bukak pintu jer "Eh?Napa jadik kedai komputer ni?" Sekali saya sudah salah masuk kedai daa! Kedai stationery tuh sebelah jer! Memang konpius! Tapi,taknalah dah bukak,pastu tetiba keluar kan,sebab saya bukak pintu selebar-lebarnya,malulah saya kalau diorang tau saya tersilap masuk.Kah kah kah. Pastu saya buat2 tanye kat amoi tuh harga ink cartridge tuh berapa (bukan nak beli pun!) Cover malu beb!

Ntah apa la amoi tuh pikir kan?Tanye tapi tak nak beli. Lantakla..yang penting aku dapat cover line.Hahahah...



Monday, February 8, 2010

Tersengguk-sengguk

Adalah saya pada hari ini. Semalam, cik Hannah mengajak ayah n mamanya bermain-main pada waktu malam. Kami dah mengantuk ya amat semalam,tapi Hannah adalah sangat segar bugar. Berjalan ke sana ke mari..Tak tau lah pukul berapa kami tido semalam. Kesudahannya, hari nih masuk kelas mengajar,asyik menguap ajer. Sampai satu tahap,masa budak-budak tengah mewarna gamba,saya boleh terlelap dan tersengguk depan budak-budak tuh! Huhuhuhu,malu I! Nasib lah budak-budak kecik,tengok cikgu pun x de perasaan jer...Hahahahah...



Friday, February 5, 2010

Betul ke ia boleh berjangkit?

Hahaha,tajuk saspen jer,bukan apa, dalam kumpulan kami ni (kumpulan ke?) ,kitorang mengajar Pendidikan Khas,ada program sendiri.Sumernyer perempuan, last year, ada 4 orang dah kena. Mula-mula saya,then,jangkit kat Cikgu E,dalam pada tuh Cikgu S n Cikgu N pun dah terkena jugak. Tahun ni, 3 orang pulak yang berjangkit. Cikgu L,Cikgu Z n Cikgu I. Hambik ko, berderet tunggu time..
Apa dia ek?











Ia adalah pregnant! Hahaha,betul la berjangkit,pas sorang,sorang yang pregnant. Berturut-turut.. Tapi ada sorang lagi,Cikgu W tuh,dah pencen,dia dah pasang kubu. :D





Sekian, entry merepek meraban saya di petang Jumaat ini....









Wednesday, February 3, 2010

Pretty Zaza Baby Face Contest

Tetiba terasa nak join contest :) Selama nih tengok jer,kali nih, teruja pulak nak join..Contest ni di buat oleh Pretty Zaza. So,apa yang perlu di buat adalah :








1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada


2) Add blog ni dalam blog list anda ( sesiapa yang belum jadi follower.. ) -DONE


3) Letak banner contest di sidebar blog anda dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni-DONE


4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.-BEREH


5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu, BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)-DONE


6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya saya boleh menjengah N3 anda (bagi link untuk entry tu sekali..)-DONE


7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing dan gaya posing yang menarik hati.-HOPEFULLY TERPILIH.HAHA


8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010 tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.-DONE


9) Top 10 bagi kedua-dua kategori akan diumumkan pada 10 Febuari 2010


10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 20 Febuari 2010.





So, saya decide nak letak gambar yang ini





















Nama : Nur Hannah Zulaikha Bt Abdul Halim


Umur :1 tahun 1 minggu


Jantina : Girl


Reasons(Saja bagi) : 1-Close up muka dia


2- Time nih tengah makan sampai kan rambut pun makan sama :)




Monday, February 1, 2010

Weekend saya

Weekend saya pada hari Sabtu adalah berjalan dari siang ke malam. Mula-mula gi kenduri kawen sedara di Taman Ehsan je. Saya mewakilkan parents saya sebabnye parents saya gi cuti-cuti orang pencen Malaysia ke Langkawi. Syioknye! Pastu masa kat kenduri tuh, datang makan,jumpa mak sedara saya,jumpa couzin saya,then balik.Hahaha,nama nak jumpa sedara mara yang lain tiado.Sebabnye, muka tuh kenal tapi tak tau nama diorang (pangkat sedara) Apa da saya nih kan?

Then ajak En Halim ke Shah Alam,gi Karangkraf sebab ada Karnival Karangkraf. Hehehe..Apa lagi,borong buku la.Takdelah borong sangat pun,beli 2,3 buah ajer. Kebetulan masa tuh ada finalist Dewi Remaja datang. Hmm..saya tengok,idok le lawa muka-muka Dewi Remaja tuh, seksi n mekap tebal jer lebih. Pakai kasut 5 inch ko!

Pastu gi Giant Kota Damansara,sebab nak habiskan voucher Rm100. Habih semalam. So,memborong la apa yang patut. :) Sampai dalam 3.30 petang,jalan sana jalan sini,dinner lagi.Kuar dari Giant tuh kul 9 ko! Kitorang pun tak sangka lama betul dalam Giant tuh..Hehehe..Bila nak balik tuh,tengok-tengok jammed di parking lot Giant tuh. Punyerla ramai orang bershopping malam-malam. Parking full. Tuh pun ramai lagi yang baru datang nak masuk ke parking lot. Tak tau la berapa round lah diorang dok pusing carik parking space.

Sampai rumah dalm 9.30mlm..Itulah aktiviti hari Sabtu saya. Hari Ahahd melepek jer kat rumah :)