Wednesday, June 30, 2010

Dunia Cawan...(Apakah??)

Direct translation for World Cup or Piala Dunia actually...hahahaha... Alaa,sekarang kan tgh panas melenting pasal WC ni..termasuklah En Halim..tapi,dia tgk team yg dia rasa nak tgk la,x de la tiap2 malam stay up..Siap lekat jadual lagi,tapi,mula-mula jer catat score,pastu dah tak catat..hahahaha...Ampun abang! :D

Saya tak layan pun WC nih,lantak ko lah,siapa gado,siapa ada krisis dalaman,tapi ada satu tahun tuh memang saya n my bff layan giler-giler WC nih..Oh..that was the best year for WC..heheheh..masa tahun 2002,yg buat di South Korea n Japan tuh,time tuh, saya di Uni year..heh heh,so, being a muda remaja,haruslah tgk and sokong team yg ada cute players kan?Ngeeee.... One of my bff siap lepak bilik my other bff (boleh paham ke nih) semata-mata nk tgk WC. Nak tgk those cute, sweaty n sexy players :D

Masa tuh,tau lah serba sedikit nama-nama players. Macam,Inzaghi from Italy,Iker Cassilas from Spain, Raul n Nuno Gomes Portugal,Shinji Ono,Nakata from Japan, dan beberapa lagi lah. Tapi,sekarang yg cute-cute tuh dah tak hensem,dah tua..hahaha(menunjukkan haku nih pun sama lah jugekkk). Tapi,time tuh memang best laa..siap gi tgk final kat taman KLCC masa German lawan Brazil if I'm not mistaken..hehehe..time tuh saya x sokong Brazil,bosan arr..Time tuh suka tgk keeper Germany,memang terer..

Nakata-Japan


Align CenterInzaghi-Italy



Shinji Ono-Japan



Cassilas-Spain.Time nih dia comey lagi..sekarang sudah tua.. :D



Nuno Gomes-Portugal



Raul-Portugal-Setiap kali score asyik cium cincin dia jer





Tuhla kenangan saya pasal World Cup..




Those were the days......




*images google





Tuesday, June 29, 2010

Tak jadik dis Friday...

Kan saya cakap,nak balik Kepong Friday nih kan?Well,x jadik daa..sekarang dah ada di Kepong! Hahahaha...


Sebenarnya,memang hajat di hati nak balik Jumaat nih,tapi ada satu kejadian di pagi hari telah membuatkan ku bertukar plan...Pagi tadi,sesudah ku siapkan sup Hannah,tiba-tiba gas sudah habih la puhlak.. Disebabkan saya adalah malas nak gie beli gas so,tukar la plan..Yerla,alang-alang next week nak balik,then this week lagi 3 hari jer nak ke Jumaat,baik x payah beli gas kan..Tunggu je En Halim balik,baru lah gi beli..heh heh heh sebenarnya malas nak masak kot? ngeeeeeeee






So,here I am,di Kepong,and waiting for my family to arrive home........



Monday, June 28, 2010

Ditinggalkan berdua...

oleh si suami...sian saya,tinggal berdua jer dengan Hannah...Hahahaha...ayat! Sebenarnye,kena tinggal untuk 2 weeks jer,sementara jer...Alkisah, En Halim outstation daa..out of Malaysia..Gi Korea.. "Sinar mentari oh Korea,siapa igt lagu nih? :)

Semalam gi hantar dia..bukan le ke KLIA,cuma di Secret Recipe area Rawang Town jer,ada drebabr amik. Pakai ALZA,padat ALZA tuh dgn 5 org. Dah ler sumer bawak beg ala-ala perserta AF tersingkir kan :). Tadi kul 6.30 pagi (waktu Malaysia) En Halim sms,dh selamat sampai airport Korea. Which means 7.30am local time. Then,dia sms lagi, dari airport nk ke tpt keje n hotel,took about 2 hours journey.Kiri kanan sawah padi n laut.Sure best pemandangan. Kilang tempat En Halim ni adalah di kawasan kampung. Kalau nak kol,hanya henpon yg ada 3G jer boleh..

So, for the first 1 week,I hev to stay at Rawang la..sebab,kalau nak balik Kepong,parents tak balik lagi. Esok malam Insya Allah diorang touchdown KLIA. Kalau nak terus ddk the next day,mcm sian la pulak kat my family,sure jet lag x abih lagi. So,by this weekend or this Friday la gi balik Kepong..


That's all....

Saturday, June 26, 2010

MIHAS 2010

Pagi tadi gi MIHAS 2010.Yg buat di MATRADE tuh..Setelah beberapa kali memujuk En Halim.Heheheh...Sampai dlm kul 11,mak aiiiiii,kereta berderet2 parking luar. Kitorang masuk dalam Matrade tuh,nak carik parking pun sumer dah full...Last2 ada lah parking kat area nursery.Sekali masuk RM5 kau! Memang buat duit sungguh diorang ni...Mentang-mentang MIHAS,ramai orang nak parking kete....Mau berpuluh pluh ribu dapat 1 hari..Esok ada lagi,sure laaagi ramai org dtg.


Masuk dalam dewan tuh ada4 dewan.Berpinar mata saya,nak gi mana dulu :D Mostly jual makanan,minuman,healthcare. Nak tau tak,dalam dewan tuh, ada booth CIMB, siap ada atm tuh,so,senang la orang nak kuar duit sambung bershopping2..hehehehehe


Itu pun saya rasa tak habis tawaf betul2 tuh..Ada few products yg saya t'jumpa di supermarket yang saya ragu2 halal ke tak.Biler dh jumpa dalam MIHAS tuh,so,saya konfiden lah produk tuh halal.(Maksudnye,boleh lah beli in the future.. :) ) Ada orang yg dtg tuh,perghhh,borong giler..Siap bawak trolley dalam tuh,banyak betul :D Ish ish ish...





Saya beli apa?Adalah sikit,tapi macam keadaan di Cameron dulu,kebas jugak lah tangan saya ni..heh heh heh



Friday, June 25, 2010

'My Cute Cloth Diapers Contest'

Nak join contest lagi...Menariks jugak contest kali nih..Tuan rumah buat contest sempena besday hero nye yang ke 3.

Syarat-syarat nak join contest nih :

1. Jadi follower niknadim serta niknadimshopblog dan letak link kat blog anda.

2. Letak banner contest ni kat sidebar blog anda & link ke contest ini.

3. Buat satu entry tajuk 'My Cute Cloth Diapers Contest' pastu tempek 1 gambar yang menunjukkan bagaimana anda simpan cloth diapers anak anda, tak kira lah cara susun an tuh macam mana... ikut kreativiti masing-masing...

4. Dah setel letak comment dan letak link ke entry contest kat blog anda.

Kalau nak join, contest ini bermula pada 19 Jun hingga 4 Julai 2010. Pemenang akan diumumkan pada 6 Julai 2010.

Hadianhye....jeng jeng jeng....

1 pemenang utama dan 2 pemenang saguhati akan dipilih melalui cara paling best dan menarik mereka menyimpan CDs.

Grand Prize:
1 Tupperware Eco-Bottle with strap + 1 GfH Cloth Diaper . Botol air ini mmg mudah utk dibawa ke mana2 dan saya sgt ingin menggalakkan mommies membawa bekal air kosong ke mana2 sahaja, walaupun semasa makan di kedai makan (yes, i do it!).






*just a sample

Consolation prize(2 orang):
1 Coolababy Bamboo Charcoal untuk setiap pemenang.






Ada hadiah tambahan lagi:
* 1 pc cloth wipes untuk setiap pemenang



So..nie lah cara saya simpan all my daughter's CDs..












Nie lah bakul CD anakku :) Ada tangkai,senang dibawa ke mana sahaja :) Ada penutup,so takde nampak isi dalam...





Okeh..ituh ajer...Sekian,terima kasih :)


Thursday, June 24, 2010

Telatah Si Hannah Part 3



video




Nak solat..siap pakai tudung tuh..heheh,sebab dia selalu tgk mama dia pakai telekung(or telekong?whatever la.. heheh)




Nak tgk Part 1 n Part 2

Monday, June 21, 2010

Kembali.....

Ke sekolah lers....

1st day school today...ngantuk ngantuk lagi nih...dengan hujan lebatnyer....Huarrghhh!! :D










Friday, June 18, 2010

Back from the highlands..

Assalamualaikum kengakwan....

Alhamdulillah,safely arrived home at 7pm tadi. Hmm,apa nak citer pasal kursus di CH? Well, dah namanya kursus, pagi bekfast,then kursus sampai tengahari,then lunch,then sambung sampai petang,dinner,sambung lagi..Itulah kerjanya..makan jer lebey...hahahahaha...


Tapi,aktiviti sampingan tuh yang menariks! Hahahaha...Since it's school holiday so,hari-hari ada pasar malam di Brinchang tuh. On the first day,sampai hotel around 4pm,rehat sebentar,then pergi mengurut urat-urat mata dan tangan ke pasar malam Brinchang :D Tengah-tengah berjalan tuh,hujan lah pulak..Lebat lah jugak...Kitorang gagah jugak nak bershopping,siap beli payung tuh! Hehehehe,payung stroberi lagi tuh...Sampai kebas-kebas tangan jugak la hasil rembatan barang-barang di pasar malam tuh...Ngeeeeeeeeeeee

Hari kedua,sambung lagi...ada gap sikit kursus waktu petang tuh,pas solat,bergegas lagi le tempat yang sama,Alhamdulillah cuaca sangat memberangsangkan,so shopping pun dalam keadaan aman damai,tak macam hari sebelumya,menggigil-gigil tapi gigih membuat rembatan :D

Hari ketiga,pas lunch,packing to go back..but! Ada but nyer...stop lagi di Kea Farm..diorang nak shopping sayur pulak! Mana taknye, 16 paket=rm10 tuh! Saya dah teruja nak beli,tapi mengenangkan kat rumah nih baru pas borong sayur,mana pulak nak sumbat dalam fridge tuh..Heh heh heh

Sudahnye,kul 2.30 baru gerak dari CH. Gedebuk gedebak,kul 7 sampai Rawang...









Sepanjang saya berkursus,saya ada kol MIL,tanye pasal Hannah,budak tuh biasa ajer,takde meragam pun..Ada mama xde mama sama ajer...Alhamdulillah... :))




Harap maaf,di sebabkan keasyikan,terlupa nak snap hasil rembatan...Alaa...rembatan biasa-biasa ajer..Heheheheh


Tuesday, June 15, 2010

Nak ikottt jugak....tapi....

Pagi tadi hantar my family(parents n sis) n my granma n atok sedara gi KLIA. Before Subuh dah kuar rumah. Hangkut jugak budak kecik tuh :) Diorang nak lawat adikku di sana..di mana? Di Ireland! Huhuhuhuh..syioknyer! Naik Qatar Airways,transit ke Manchester.Mula-mula stop Manchester dulu,duduk rmh uncle saya,then gerak ke Ireland.Dgr cerita diorang nak naik feri ke Ireland tuh.


Dari Rawang kul 4.30pg tuh,sampai Kepong kul 5 pg. Then,baru 5 minit kuar dari rumah Kepong,kene tahan dengan polis peronda lah puhlak!!! Sebab tgk 4 orang kat belakang..Hahahaha.En Halim bagi salam kat one of the police,x jawab pun.Poyo jer! Lantak ko,ko yg dosa tak jawab salam...Ntah apa-apa..Pastu kawan dia,diri kat sebelah pintu abah,so dia tanya lah nak gi mana,bla bla bla...Pastu diorang lepaskan...Sajer je buat gempak...Kalau tak nak saman lah tuh....Chaisss!

Sampai KLIA kul 6,dah sudah Subuh,pi layan budak kecik tuh.Berjalan ke sana ke mari. Bawak gi playground.Panjat2 tangga sliding tuh. Dengan mama dia masuk dalam playgound aeroplane tuh..hehehehe...


Saya sebenarnya memang la kepingiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnn nak join diorang gi sana,tapi apa kan daya..kewangan tidak mengizinkan...Huhuhuhu..Ada kegunaan lain yg membuatkan saya tidak ikut diorang Perkara yang lagi penting.Syiok la my sis gie sana ek..Apa ek nak pesan utk souvenier?Tshirt ok ke?Hehehehe



Oklah...have a safe journey yaa..





Adik,jangan lupa update dlm fb tau! :))










* Insya Allah ada rezeki,ke sana juga saya nanti..heh heh heh
..Ntah bila lah ek..


Wednesday, June 9, 2010

Balik rumaaaaahhhhh....ooooo...balik rumaaaaahhhh....

Hai geng!!! I m in our rumahku syurgaku already!!! :))) Fuh..lama sungguh tak berhubung dengan dunia maya nih...hahahaha..

Alhamdulillah we safely arrived home at 6pm tadi.Dan terus mengupdate entry..heh heh heh

Aoa aktiviti saya selama 4 hari ek? Well,not much. On Sunday,gi kg my FIL's side. Then on Monday,stay at home jer.on Tuesday gi Melaka. Yessss!!! Berjaya mencari kain kaler merah for this raya!!Ngeheheheheh. Gi Melaka sebab nak gi Jakel..wakakakaka..Di samping itu,sempat merembat barang 2 helai tudung kat kedai sebelah tuh(siapa tau kedai apa kat sebelah Jakel Melaka?Fatin,sila jawab!Muahahahah)

Mula-mula masuk usha jer,sekali tuh ropenye tengah sale kau! That's why saya terembat 2 tudung..hahahha..Padahal tujuan utama adalah ke Jakel sahaja..Wakakakaka..Tengah pilih-pilih tudung,sempat pulak si Hannah tuh mengeluarkan cecair dari bawah pulek!! Saya rasa CD dia time tuh tak pakai betul,masa saya nak bagi fit CD dia,Hannah adalah meronta-ronta.Last-last boleh dia kenc kat dlm tuh! Wakakakakaka...Masa kat Jakel tuh,punyerlah susah nak mencarik kain yang berkenan di mata En Halim. Akhirnya,jumpa jugak..Kalau tak mau tambah lagi 2 jam duduk tawaf dalam Jakel tuh :D

Petang tuh gi jalan-jalan kat Tanjung jer,bawak Hannah.

Hari Rabu balik Rawang...



Itu jerla...





Takde la apa sangat pun...heheheheh


Saturday, June 5, 2010

Balik kampung....oooo ooooo balik kampung

Scheduled entry



By the time this entry published,saya n family on the way to Muar. My husband's kampung.Tapi,before that,pergi Subang Bestari dulu,my couz kawen,after that zooooooommmm ke Muar. Balik KL hari Rabu kau! Amik! Bayar hutang 2 bulan tak balik Muar :)
















Hmmm.....apa lah haku nak buat lama-lama kat PIL's house ek?hehehehe
.
Haruslah ajak En Halim gie jalan-jalan kan :D


Friday, June 4, 2010

Tick Tock Tick Tock


















KRIIIIIIIINNNNNNNNGGGGGGGG!!!!!






SELAMAT BERCUTI KAWAN-KAWAN!!


Ngeeeeeeeee.......


Thursday, June 3, 2010

Bekerja semasa cuti

Just got a letter yesterday. Kene gie kurusus(kursus) la pulek cuti nih....16-18 Jun.


Tempat yang sama.Hotel yang sama.





Kat mana tuh?










Kat sinih....




Kat Hotel Rosa Passadena,Cameron Highlands(lagi....). Masuk nih dah 3 kali pergi CH nih.1st time dulu berdua(Tapi 1st time dulu tak duduk hotel nih). 2nd time ada meeting,hangkut sekali En Halim n Hannah. 3rd time yg coming soon nih la...







*Pix from their website
















Next time nak buat kursus,buatlah tempat lain ek..Buatlah kat Perhentian ke,Redang ke,Bukit Merah Laketown Resort ke,Sabah ke Sarawak ke....wakakakakakaka(demand siot!)



Wednesday, June 2, 2010

Lagi 3 bulan dah pikir dari sekarang

Apa ek theme colour untuk raya nanti?

Hahahahaha

Padahal lagi 3 bulan nak raya,dah start pikir baju raya...Tapi,kalau nak tempah baju raya,haruslah pikir sekarang kan?Nanti tailor tak nak amik dah baru padan muka..

Tapi,tengah memikir-mikir kaler apa pulak tahun ni..Purple dah,biru pun dah. Sebenarnya dah terpikir nak kaler merah,dulu ada lah cakap dengan En Halim,tapi dia macam tak berminat.Tapi,nak cakap lagi nanti nak kaler merah jugak..hahahaha..

Nak kene start carik kain nih,buat untuk Hannah jugak,bagi sama macam last year... :)

Tahun ni pun masih blur blur nak 1st raya kat mana...sebab cuti raya adalah singkaaaaaaaaaaaaaaaat!!!! :(((( Cuti raya En Halim jugak yang lama....

Hmmmm....ntahla,malas nak komen padahal dalam hati meluap-luap nak komen nanti terover komen,kene bannned pulak blog i nie...












Hopefully, adalah perkhabaran gembira berkenaan cuti raya nih untuk pekerja yang menurut perintah macam saya...







Tuesday, June 1, 2010

Very nice song







Like to hear this song,macam sweet jer,melody is sweet,the song is sweet..sekali dengar dah macam ala-ala The Cardigans....Video clip pun ala-ala Alice in Wonderland,sebab ada maze :)





Nice!