Friday, May 29, 2009

Lagi 1 jam

Ohh..lagi 1 jam jer lagi nak tunggu...Pastu...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

CUTI 2 MINGGU!! :)))

SELAMAT BERCUTI KEPADA KENGKAWAN KU YANG CIKGU..Ngeh ngeh ngeh







Wednesday, May 27, 2009

2 in 1 di awal pagi...

It is not the 2 in 1 syampoo yar :)

Kejadian 1

Saya bangun seperti biasa biler alarm saya berbunyi. Bila saya nak pusing nak turun dari katil....

*

*

*

*

*

*



GEDEBUK!


I fell down from bed okay! :D Tergolek dog.Nie si budak kecik la punyer pasal. Tido sampai meng 'konker' space mama dia.Berpusing2..sedar2 jer dah bawah ketiak saya. :D Huhuhuhu,Hannah..Hannah...



Kejadian 2

Biler dah tergolek dog tuh,saya punyer siku tertekan la keypad henpon saya dan sudahnye henpon saya menjadi begini......




Terus jadik blank screen! Huwaaa!! Pasni dah tak tau siapa yang call.(sila abaikan screen yang ada cop jari tuh)






Monday, May 25, 2009

Mari berpesta!

Heh heh heh..bukan berpesta apa..cuma malam semalam kami anak beranak berpesta batuk.Uhuk! Uhuk!. Mula2 mama nyer yang batuk pastu di sahut oleh si ayah, yang akhir di sambut oleh si kecik. Huhuhuhu,sian betul dengar Hannah tuh batuk. Dia x pandai lagi nak batuk bagi lepas puas.Pastu menangis ngamuk. Sedangkan yang besar nih pun tensen bila batuk,nak nak bila tekak gatal.Nak tido pun x puas. Hopefully Hannah will get well soon...





Thursday, May 21, 2009

4 months young

Genap dah 4 bulan anak daraku..Menginjak ke 4 bulan,dia dah pandai meniarap.Laju plak tuh,sekali tgk terlentang,pandang lagi sekali,aik?dah meniarap dah,tersengih2 pandang saya.Dia tido pun dah lasak,boleh berpusing tido.Tau2 jer kepala kat bawah.Kadang2 bergolek,sampai saya punyer space jadik sempit nk tido :D. Ada sekali tuh,tido di rumah Kepong,dia tido punye la bergolek,sampaikan kaki dia tergantung di tilam,badan kat atas tilam :D (bilik saya di Kepong tiada katil,hanya ada tilam yang tebal je :) ) Pastu,suka main air liur plak tuh.Penuh mulut dia dengan air liur. Itulah dia si budak bulat :) Semoga anakku akan lebih progress throughout the time....












p/s: betul ker kalau budak suka main air liur,rambut ibu akan gugur?

Monday, May 18, 2009

Dah lama x main...

Aduh! Pancitnyer! Tadi kat skul ada sambutan hari guru..ada lawan netball antara cikgu2.yang lelaki main bolasepak pakai but phua chu kang..heh heh...perghh cikgu pempuan ni main netball,mengalahkan main ragbi..ganas ya amat.saya yang jadik ref nih penat tiup wisel,x di layan pun...syiok sendiri betul..huhuhuhu..pastu 2nd half saya join main..gian beb,dh lama x main netball.heh heh heh..tapi kene jadik centre siot! Aduh,pancit gilaks!Apa2 pun syiok la jugak,dapat lah release tension.. :)




Sunday, May 17, 2009

Jalan jalan ke Gopeng

Hai hai mama's friends..

Hannah nak citer,ari sabtu lepas Hannah gi jalan2 ke Gopeng,lawat ende su.Ende su Hannah belajar di Matrik Gopeng.Gerak dari rumah Kepong kul 11.30pg then gi sekolah mama,amik mama kat sekolah sebab mama ada meeting(apa daa,ari sabtu pun ada meeting ke?). Bila dah sampai sekolah mama,waaa,sekolah mama kaler purple...

Sampai di tempat Ende su,dalam kul 2.Pastu terus mama,ayah,embe,abahtok n oyang trus gi makan sebab dah lapar sangat.Hannah kenyang lagi sebab on the way to Gopeng,mama dah nenenkan Hannah.Lawa juga la tempat Ende su ni.Bilik dia kat bawah jer.Hannah dengar la Ende su citer kat mama,roomate dia sorang budak Rawang n sorang budak Sg Buloh lagi sorang budak Johor.

Then,ende su bawak mama,embe n Hannah masuk dalam bilik dia. Lepas dah lawat Ende su,kami terus ke Sg Siput lawat sedara(makcik mama).Hannah sempat mandi kat rumah opah tu sebab mama cakap sampai rumah Kepong sure dh malam.Memang pun,sampai rumah Kepong dalam kul 10.Stop kat R&R Ulu Bernam sebab diorang berhenti untuk solat n dinner.Itulah aktiviti Hannah ari sabtu lepas.


Dengan Ende su kat cafe.Napa muka Hannah macam ngantuk je :)

Dalam bilik Ende su

Dengan ayah.Kat belakang tu bilik Ende su.

Dengan mama.

Bye bye Ende su,Hannah nak balik dah.Ende su belajar rajin2 tau :)






Thursday, May 14, 2009

Ngantuk

Hari ini saya memandu ke skul dalam keadaan yang amat mengantuk...huhuhu..my Hannah berjaga dari kul 4am smapai lah saya hantar dia ke rumah jiran kul 6.30am.So,bayangkan keadaan saya sambil drive.Puas saya membesarkan mata saya supaya x mengantuk,tapi tetap nk terlelap jgk mata ni.Saya memandu pun slow jer,tp,drive slow pun lagi lah mengantuk.Ada sekali tuh,agak ter ke tepi kereta saya,Alhamdulillah xde kereta masa tuh..Saya try la bukak tingkap luas2,bg angin masuk..boleh la tahan sket x ngantuk..Huarghhhh! Cabaran betul hari nih..




Tuesday, May 12, 2009

Anakku..

Umi Nawfal tag saya,so,inilah jawapannya.. :)
1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & ntayakan Girl or Boy?
Baru seorang..a cute little girl.

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Tak merancang..Redah jer.. :D Kalau ada rezeki,Hannah dapat lah adik lagi :D

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Nur Hannah Zulaikha Bt Abdul Halim.Maknanya,Cahaya kesayanganku yang cantik.

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Hannah Zulaikha by me.Nur tu my parents & my husband parents yang suggest soh
letak.

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Sebab nak ada initial H & Z(nama ayah n mama) dan setelah membuat survey nama2 di
dalam buku pilihan nama,ini lah hasilnya :)

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Tgk jantina dulu,yang pasti ada unsur2 H & Z..hehehe

7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
Kalau ikut si ayah nak ramai(amboi amboi amboi).As for me,dalam 4 or 5 ok
la.Kalau boleh nak selang2..heheh



8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
-

9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
InsyaAllah.. kalo boleh nak boy..dapat sepasang.Biar ayah ada geng,boleh ajar main football.. :D


10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
Apa ek..emm,bak kata orang tang mulut..seorang yang aktif jugak,suka terlompat2 (mama dia suka main netball :D),yang pasti cute macam mama dia la..ngeeee...


11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.

syioknyer dia hisap jari..heheh





12. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni:
Tiada laa...




Monday, May 11, 2009

Sunyi..

Hari ni my young sis,selamat mendaftarkan diri di Matrik KPM di Gopeng,Perak.Alhamdulillah,dapat dekat lah jugak..Dah besar dah adik aku rupanye,dah meninggalkan alam persekolahan dah.Pasni kat rumah kepong tuh jadik sunyilah..hanya tinggal my parents and my grandma jer.Bulan 7 nanti baru adik saya yang nombor 2 balik Malaysia,so ada lah jgk geng nanti.Tapi,bulan 8 dah blk Ireland.Sunyi balik la rumah tu :)









Maknanya, saya mcm kene balik Kepong every week la..hahaha



Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day

To all my friends and blogger mommies,just want to wish

HAPPY MOTHER'S DAY!!



Saturday, May 9, 2009

Kejadian di awal pagi Sabtu

Macam suspense jer kan?Ngeh ngeh ngeh....

Alkisahnya,selepas saya me'nenen'kan anak daraku dalam kul 2 pagi,saya pun terlelap.Sedar2 jer mak saya mengejutkan saya dari tido jam 4.30pagi. Rupa-rupanye si Hannah tuh dah 'berkaraoke' stat dari kul 3pagi sampai lah ke 4.30pagi..Huhuhuhuhu.Mama n ayah punyerlah x sedar anak kami dok menyanyi melayan perasaan sorang2.Apalah mama n ayah nih kan :D. Saya antara sedar x sedar je Hannah dok menyanyi2.Ngantuk punyer pasal.Ayah dia lagi lah syiok layan tido..huhuhuhu..Then,mak saya bawak si Hannah tu masuk dalam bilik diorang.Dia sambung lagi nyanyi dengan embe n abahtoknya.After that,mak saya beri Hannah pada saya untuk dinenenkan lagi.Dalam kul 5 lebih baru lah budak bulat tuh tido.Bila di ingat2 balik,saya tersenyum sendiri, mengenangkan si Hannah tuh dok menyanyi sorang2,mama n ayah dia kat sebelah pun boleh x dengar,embe dia yang tido dalam bilik pulak boleh dengar.Hannah, Hannah.... :)



To be or not to be?

Kalau Mommy Dania ada entry pasal Uda dan Dara,saya pun ada jugak entry ala-ala Uda dan Dara.. :) Sila teruskan pembacaan anda..

Tersebutlah kisah sepasang kekasih,si gadis bernama Mastura(bukan nama sebenar) dan si teruna bernama Mansur(pun bukan nama sebenar).Mereka ni nak kata lama,x la lama sgt bercinta,sebab tahun lepas Mastura bercinta dengan orang lain.Saya nak cerita pasal si Mansur nih,menurut kawan2 saya yang lain,si Mansur ni teramat amat amat amat dan amat JEALOUS kepada Mastura ni.Dia pantang kalau Mastura ni involve dgn lelaki lain.Maksud di sini,kalau ada meeting or ada berurusan ke,kalau ada lelaki,dah mula jealous dah.Jealousy dia tuh memang tahap gaban la.Ada sekali tuh Mastura n kawan2 saya yang lain kene pegi kursus,then Mastura nak tumpang kereta salah seorang dari kwn saya nih(Wani).Bile Mansur tu tau yg drive kereta tu anak kepada Wani nih (lelaki)terus Mansur tu mengoffer diri nk hantar Mastura tuh.Aduh,anak kwn saya tuh baru lepas SPM ok,itu pun nk jealous ke?Budak tuh pun sedar diri xkanla nk ngorat pempuan yg lebih tua dari dia?

Bile Mansur tuh call,Mastura tuh kene cepat2 jawab,kalau x,mcm2 lah dia tanye.Baru2 nih Mastura,Wani n lagi sorang kawan saya gi kursus.Sepanjang kursus tuh,Mansur asyik call je Mastura soh bagi report.Yang Wani n kwan saya nih dah naik bosan dah.Ada sekali tuh Mastura keluar shopping dengan Wani.Boleh tak si Mansur tuh siap call Wani tau! Macam nak check la betul ke Mastura ni kuar dengan Wani.Huhuhuhu,sedey betul.Macam x percayakan awek sendiri je.

Everytime Wani nih citer pasal Mastura n Mansur nih,saya gelak je.Saya x boleh terima la lelaki yang terover jealous ni.Mungkin Mansur ni inferiority complex?Sebab Mastura ni cun la jugak.Mansur nih biasa2 jer.Mastura pernah beritahu saya dia kadang2 rimas jugak dengan perangai Mansur ni.Tapi,apa nak buat,hati dah sayang,dah cinta.Mastura ni memang sayang bangat kat Mansur nih sampaikan dia bagi Mansur kereta dia yang dia beli 2nd hand(Mastura beli keta baru).Diorang akan bernikah awal bulan 6 ni.Segala barang hantaran dah di beli.Kami semua berharap agar lepas kahwin si Mansur nih akan berubah sikap la.Uish,kalau la boyfriend saya macam ni,sure la hari2 bergaduh.Kalau jealous pada tempatnye boleh la diterima pakai,tapi nih jealous pada bende yang remeh temeh yang x masuk di akal.

Semoga mereka berdua kekal berbahagia hingga ke anak cucu cicit dan ke akhir hayat.....






p/s: Ada jugak ek lelaki macam ni?Tak paham,tak paham..






Wednesday, May 6, 2009

Percubaan meniarap

video

Percubaan si budak bulat untuk meniarap.Cuba kejap jer,pastu dah tak nak..

Roda Impian

Setiap hari Isnin-Rabu kul 5.30 petang saya sure akan tengak Roda Impian nih.Kesnye terjebak tgk citer(kategori cerita ke?ahh,lantakla) nih time pantangla..yerla sebab x tau nk buat apa kan..heheh,katil plak depan Tv,so apa lagi.menonton jer la kejenye.. Kalau nasib baik,dapat tgk orang yang kite kenal join Roda Impian tuh..So far,dapat tgk 2 orang yang saya kenal bertanding dalam tuh..Anyway,the point here,nk komen pasal sesetengah peserta yg join tuh.Jawapan dah sah2 senang,tp diorang nih nak jugak ambil huruf konsonan yang salah.Saya yg nengok nih terjerit2 sebab jawapan tuh senang bangat(over ek?:) ) Saya rasa,kalau saya lah join,sure dah menang..Heh heh heh.Lagi satu,kalau peserta ni dah tau jawapannya,diorang masih nak beli huruf vokal. Kan ke dah jadik sikit wang yang diorang kumpul..Ataupun,peserta2 tuh diorang jadik tak nampak kot perkataan yang terpampang kat situ,walhal senang jer.



Tuesday, May 5, 2009

Tag

Saya telah di tag oleh Umi Nawfal.Here goes my answer..


Nama Timangan anda:
Kak Nis (heheh)

Anda seorang yang:
Lembut hati/Keras hati(kdg2)/Yang x suke kecoh2/Happy2/Low profile

Insan teristimewa?? Describekan dia terlalu Istimewa di mata anda:
Byk nie,bukan insan tapi insan2 teristimewa :) my family,mu husband and of course my budak bulat :)

Lagu kesukaan anda:
No spesific songs..but currently 'Dan Sebenarnya' by Yuna.

Makanan kesukaan anda:
Nasi goreng

Warna kesukaan anda:
Hijau,Biru muda,Ungu

Tiga benda mesti ada dlm beg anda:
Handphone,wallet,pen.

Kali terakhir masa anda menangis & kenapa:
Bile ek?last month kot.Sebab?Shhhh....rahsia ;)




Balik kg..

This year supposed to celebrate 1st raya at Perak. But,my close cousin will be getting married on the 5th raya.My husband suggested that we celebrate 1st raya at Muar first sebab mcm penat nk ulang alik Perak Muar.Hmm..jadiknye 2 years in a row la raye dgn mentua..huhuhu.Kalau you ols,what you ols will do?Dilema nih...


Sunday, May 3, 2009

Aktiviti di pagi ahad

Tadi kan,mama,ayah,embe,abahtok telah membuat satu projek untuk Hannah..Nak tau tak projek apa?Tgk lah nie..












Projek membotakkan rambut Hannah!Huhuhuhu...diorang sumer gelakkan Hannah.Mama lagi galak gelakkan Hannah..Tak seswaiii betul..






Abahtok sedang membotakkan rambut saya




Nie tangan ayah plak


Walaupun diorang nk mencantas rambut saya,posing tetap posing :)




Rambut saya sebelum





Rambut saya selepas..huwaaa!! Mesti lepas ni orang2 lain akan ingat saya ni boy tau.Sebelum kene cantas pun diorang dah ingat saya boy walaupun saya memakai pakaian yang menunjukkan saya nie seorang girl..huhuhu

Saturday, May 2, 2009

Makan malam di hari buruh

Yesterday,my husband cooked these meals for our dinner



Paprik ayam


Sawi masak air

His specialty is Paprik ayam,for me memang sodap laa dia masak.. :) Untuk sementara ni memang my husband yang buat keje masak memasak nih..tp,selalunye I beli jer lauk kat kantin sekolah,sian dia,penat2 balik keje kene masak plak...hehehe,x pe,nanti Hannah dah besar sket,I'll take over ek.. :D