Saturday, July 28, 2012

The Olympic Games 2012

Tengah tengok opening ceremony Olympic Games ni...perarakan masuk athletes..

Rupanye ada few countries that I never heard of. Tetiba muncul dalam Olympic Games ni.

Aku suke tengok sports events macam ni....Yang paling aku suka adalah Field and Track event...Field aku suka tengok long jump, high jump and triple jump. Senang citer yang jenis lompat-lompat :)


Tapi yang paaaaaaaling aku suka Track lah...especially sprint event macam 100m,200m,400m and relay. Lari jarak jauh tak suka..bosan...hehehhe..Haa..swimming pun suka jugak tengok..Apa lagi ek?Gymnastic artistic pun best gak...

Atlet Malaysia masuk memanah, olahraga, badminton, berbasikal, terjun, lawan pedang, sukan layar, menembak dan renang.30 atlet jer...Malaysia hantar ramai kat acara renang.Aku tengok Australia punya atlet tadi..perghh...ramai siot..

Moga atlet Malaysia dapat mengharumkan negara...Yaaayyyyyyy! My hope goes to Pandalela in diving...



Malaysia Boleh!!



Friday, July 20, 2012

Berterawikh kite malam nie....

Tazkirah Jumaat....


Esok dah start puasa..


Malam nie berterawikh la kite yer :)


Selamat berpuasa, berterawikh dan bertadarus kawan-kawan (dan untuk aku jugek)


:)


Moga Ramadhan kali ini dapat mempertingkatkan amalan kite dan meneruskan hingga ke bila-bila...

















Wednesday, July 18, 2012

Hannah baca buku


video






Friday, July 13, 2012

Di suatu petang Jumaat.....




Pada satu petang Jumaat...





Hannah main melompat-lompat dekat dengan katil onyang tok nyer yang sedang baring..

Hannah         : *bising*menyanyi*melompat*

Onyang tok  :  Cer tido! cer tido!

Me n my dad : *gelak dengar onyang tok cakap macam tu*





Kesimpulannye...onyang tok runsing tengok awak terkinja kinja tuh Hannah :D




Wednesday, July 11, 2012

Hati ada banyak bunga



In a hair salon...Last Monday....



Aku   : Treatment ni kalau pregnant ok ke?
Amoi : U pregnant ha?
Aku : Ya
Amoi : Itu u punyer anak besar ka? (sambil tunjuk Hannah yg duduk dengan embenye)
Aku  : Ya la..
Amoi : Waa..macam u punye adik
Aku  : *senyum simpul*



Sekian, terima kasih :D





Tuesday, July 3, 2012

Giliran kite biler pulak


Tadi aku gi surau nak tengok jenazah my colleague. Dia meninggal malam semalam kul 10. Kakak nie sakit kanser. Baru umo 57 tahun. Patutnye bln 2 tahun depan dia dh pencen. Kakak ni sangat lah dedicated dengan kerjanye...Masa doctor detect dia ada kanswr masa bulan 3 awal tahun nih.. Terus dah stage 4. Tapi dia kuat semangat. Aku sempat melawat dia masa dia dh start mc masa dh tahu dia kene kanser tuh..

Masa second time kawan kawan aku datang melawat dia, dia dah uzur benar. Dah kurus sangat. Tadi satu sekolah semua melawat dia...Aku on the way nak ke rumah kawan bagitau jenazh dah di bawa ke surau. Berkesempatan untuk tengok dan cium jenazah untuk kali terakhir. Masa kawan-kawan dia,sedara mara datang cium dia tak terasa sebak, tapi bile tengok husband dia cium dia then ada makcik yang uruskan jenazah cakap kat husband dia "Halalkan makan minum dia, ampunkan dosa-dosa dia" air mata aku tumpah jugak. Sebak tengok...


One of my colleagues cakap, arwah selalu buat thorough checkup tapi still doctor tak dapat detect dia ada kanser until dah stage 4. Aku terpikir "aku nih tak pernah buat chechkup, tak tau apa dalam badan aku ni, sihat ke tak ke' huhuhuhuhu...

Giliran Kak Tipah dah sampai....giliran kite ni biler pulak...Banyak-banyakkan lah buat amal yang dapat topup pahala kite (peringatan untuk aku)



Kak Tipah, semoga akak tenang di sana...Ramai yang sayang kan akak...



Al fatihah....