Tuesday, April 28, 2009

Kenduri

Ahad lepas,(26/4) mama,ayah,embe & abahtok buat kenduri aqiqah untuk Hannah. Awal pagi mama dah mandikan HAnnah sebab pukul 10 ada nenek2 nak datang rumah embe untuk berzanji dan marhaban.


Tepat pukul 10 dah mula dah. Hannah duduk dengan mama. hannah dengar jer nenek2 tu berzanji.Pastu,tiba2 mama angkat Hannah bawak pusing keliling nenek2 tu.Sambil nenek2 tuh marhaban,diorang potong rambut Hannah.Embe & Atok Muar pun potong rambut Hannah. HAbis tobek rambut Hannah...Heheheh..Tengah2 diorang potong rambut Hannah,Hannah rasa mengantuk sangat.Pastu mama letak Hannah dalam buaian yang cantik sangat.So, Hannah pun zzzzzzz....


Tengahari Hannah terjaga,tengok ramainya orang kat rumah embe&abahtok. Semua puji Hannah comel,macam princess.Hehehehe.


Hannah tak dapat tido lena pun sebab aunty2,uncle2,atok2 & nenek semua nak dukung Hannah. Lepas tangan orang ni,pergi ke tangan orang lain pulak. Macam pass baton pulak.Hannah tak nampak pun mama & ayah.Ohh..diorang sibuk layan tetamu.Sampai petang ada lagi orang datang.Kemudian mama mandikan Hannah siap2 nak pergi Shah Alam jumpa atok Muar then terus balik Rawang.


Sampai rumah Rawang,lepas mama nenenkan Hannah,Hannah terus tido kepenatan.Kul 6 pagi Hannah terjaga sebab mama kejutkan Hannah tukat diaper.Itulah cerita Hannah.




Ni lah buaian Hannah.Lawa tak?

Nenek2 marhaban potong rambut Hannah

Hannah kepenatan


Mama & Ayah



Saturday, April 25, 2009

Hinakah kami?

This morning. I had school programme (English In Camp) at school. While we were busy with pupils for registration,there was this parent asked us about Science Camp which her son is involved. One of the teachers said that the camp has been postponed to a later date. Suddenly,this parent scolded us said that we teachers always like to do this.Meaning postponed the programme without informing the pupils. Siap kutuk2 sekolah lagi tuh. Padahal,the teacher in charge of that prog had told the pupils involved about the postponing of the prog.Parent tuh dok serang kami nih mcm kami ni org bawahan dia jer..No manner at all! Sakit hati betul tgk parent mcm tuh.Tak boleh ke cakap elok2,lemah lembut?I think her son was the one did not listen,maybe he was playing at the back when the teacher told about the programme. Hello, Pn, if you don't like the school,change your son to other school la! After one of the teachers explained to that parent, she scolded her son :

Arrogant mom : If you do like this again, I will kill you!

Yes! She said that in front of us! Yang sedihnye,she's a Malay.Rasanye bile balik rumah sure kene belasah anak dia tuh.And according to some of my colleague,her son always bring trouble to the class.

Napa some of the parents so ego?Sesuka hati nak datang sekolah serang cikgu2,cakap itu,cakap ini.Hinakah kami ini?Padahal kami ni yang mengajar anak2 diorang?Jentik sikit je,parents datang serang.Mungkin kami ni not so highly educated like them?Maybe gaji kami nih x setinggi mereka?Kalau anak x pandai pun marah kami x pandai mengajar..Di manakah kedudukan kami di mata mereka?



Friday, April 24, 2009

Huarrrgggghhhh!!

Oh..hari ni aku seperti zombie..mengantuk ya amat..my dear Hannah x mau tido start kul 11 sampai la 6 pagi...huhuhu...Kul 9 mlm semalam dah bawak dia tido sambil nenen kan dia..Sekali start kul 11 dah ekk..ekk.. dah..Bagi nenen lagi,tido barang seminit dua,dh bunyik lagi..Mata punyer la segar bugar,mama n ayah tersengguk2 menepuk-nepuk Hannah bg tido,x jalan jugak.Bagi tido meniarap nangis,tido terlentang pun nangis.Pas tuka diaper,x mau tido lagi,dok nangis2 sampai kul 4 ajak ayahnye menyembang..Then 5.30 bagi nenen lagi kul 6 pagi,barulah dia tido.Tgh syiok tido 6.30 mama dia angkat bwk gi rmh makcik jaga dia. :) Time nk gi keje,mama cium dia,buat muka x de perasaan sebab tgh mamai lah tuh... :) So,ari nih mama dia mengajar asyik *sangap jer.. :)

*sangap-menguap

Tuesday, April 21, 2009

3 months young

Hari ni genap Hannah 3 bulan..Dia dah makin galak bersembang dan tersenyum2 biler ada orang layan.Pastu,dh pandai tgk Tv.Bulat jer mata dia tgk Tv.Alamatnye,biler dh makin besar,asyik tgk Astro Ceria la jawabnye :D. Dia dh pandai tau rasa x sedap.Ari tu dia kene oral thrush, doc bg ubat titis kena bg 10 drops,tp sampai 8 drops jer dh melalak sebab x sedap ubat tuh.. :) memang pun x sedap,rasa payau.Alhamdulillah,oral thrush dia dh xde.Bagi 2x je.Kalau x sian mama dgr Hannah melalak :)

Saturday, April 18, 2009

Mari bersukan

Fuh..hari ini sekolah ada sukan..untuk tahun 1-3.I jadi AJK Peralatan,handling and arranging the peralatan untuk digunakan masa sukan.Nasib baik habih awal..pukul 10 dh setel.Esok la penat,kemuncak sukan,ada perasmian,sukan thn 4-6..sure habis lambat..




Friday, April 17, 2009

Jalan jalan tgk haiwan

Semalam cikgu cikgi dan anak murid gi jalan jalan tgk haiwan di Zoo Negara.Biasakla bebudak memang happy x ingat,tgk animal show,tgk haiwan.Tp penatnye ya amat pusing satu zoo tuh.Naik train,tp train zoo dh jdk kontot.Dulu kan train panjang.

Masa kat tempat harimau me n Lela (colleague)ada terbau sesuatu,igt kan bau2 dari binatang situ sekali one of our pupils sudah terlepas hasilnye daa!Huhuhuhu,apa benda la dia makan.

Masa gi zoo tuh adalah few of our teachers bwk anak2 diorang.Plan asal nak bawak Hannah tp sure budak kecik tuh mengamuk sebab panas.Then I saw this husband n wife brought their daughter to the zoo.They put her inside the carrier.Hannah,cepat besar ek,nanti mama bwk Hannah gi jalan2 tgk binatang :)

Sampai sekolah about 4pm terus gi pump,huuuu dh tak tertahan menanggung dah,berdenyut2 B ku ini..




Muka keriangan bebudak

Nak tunggu animal show


Muka kepenatan tapi tetap maintan :)

Wednesday, April 15, 2009

anda pemandu??

nie pn jannah meng'tag'(kalau dbp tau harus kene saman nih :D ) saya

1) Anda boleh memandu?
Semestinya!

2) Memiliki lesen memandu? Sejak bila?
Selepas SPM.Berapa tahun dah ek? (sambil mencongak2 kire) fuh! dh 11 tahun rupanye aku ni pemegang lesen yg sah! :D

3) Bila tarikh luput ?
Jap,tgk lesen expired bile..Lambat lagi,2012 :)

4) Dimanakah anda mengikuti kelas memandu?
Dekat dgn rumah parents nih je

5) Instructor pertama anda?
Ntah,x igt lah siapa nama apek tuh.yang pasti dia adalah seorang yang aaaaaaamat garang..cengih betul..lantak la,aku buat selamba je,yg penat mulut dia yg membebel..har har har..

6) Kenderaan yg anda bwk sekarang?
My precioussssss(sila ikut style gollum) Blue Savvy

7) Impikan kenderaan lain?
Currently I am satisfied with my Savvy..

8) Pernah kemalangan?
Alhamdulillah nope.

9) Kenangan manis/pahit sewaktu belajar memandu?
pahit - dpt instructor garang & fail 1st time jpj test...ngeh ngeh ngeh
manis - dpt kenal dgn mamat cute,tp time 5hrs class tuh (boleh ke dikira sewaktu belajar memandu ke? ;) )

10) Tips buat mereka yg ingin mengambil lesen?
Jgn terpedaya dgn lakonan encik jpj tuh,saje je nk memfail kan kite
















no rest

owh..this week will be a tired week.kene gie sekolah 7 days straight..huhuhu..ada sukan sekolah..penatnyer!gelap lah aku..tp ari isnin nanti cuti..qada' tido..heheh..(dapat ke tertunai hajat nih) :D





Saturday, April 11, 2009

testing testing

saje testing testing one two three my signature...hehehe





awww!

1. Letakkan gambar profile anda.




2.Terangkan maksud gambar itu:
Hannah sedang happy di layan :)

3.Kenapa pilih gamba itu?
Sebab comeyyy..

4.Nak tag siapa???
Sesapa shj

kerja!kerja!

huhuhu...ari sabtu pun kene dtg sekolah..ada sekolah ganti..

Wednesday, April 8, 2009

Ragam anakku

video

Hehehehe.. :)

Hannah's new discovery

video

Macam nikmat jer kan.. :D

Tuesday, April 7, 2009





The rules for the award:
Add the logo of the award to your blog.
Add a link to the person who awarded it to you.





AMES THAT FRIENDS CALL YOU:


1. anis
2.zaireen
3. kak anis
4. tun




MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:


1. birthdays of family
2. anniversary (1st time kenal hubby,1st time couple,wedding)
3. payday
4. doc's appoinmet




THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:


1. Ate at the canteen
2. Called officer
3. Checked friendster/facebook
4. Checked email




GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:


1. Clothes
2. New handphone
3. Shopping voucher
4. Tickets and hotels fare to go vacation with expenses been sponsored ;)




YOUR FAVORITE HOBBIES:


1. shopping
2. layan cakap with Hannah
3. surfing
4. watching tv




PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:


1. Pulau Perhentian
2. Pulau Redang
3. Sabah
4. ....




FAVORITE DRINKS:


1. air suam(the best!)
2. milk
3. milo
3. teh o limau suam




THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR ROOM:


1. alat-alat merapikan diri
2. nursing pillow
3. diapers
4. barangan merapikan diri Hannah




FAVORITE COLORS:


1. green
2. blue
3. purple
4. orange




TOP FOUR HANGOUTS:


1. Jusco
2. The Curve(Baby's store)
3. Mid Valley
4. ......



persons U LOVE SO MUCH:


1. Abdul Halim Bin Ismail
2. Nur Hannah Zulaikha
3. my parents
4. my parents in law




"THINGS" SPECIAL TO YOU:


1. the ring and the bracelet
2. savvy
3. laptop
4. ......



YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:


anybody la.. :)



REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:


1. free time
2. member tag
3. as above
4. all of these above


SEKIAN.

Monday, April 6, 2009

Huh!

How do you feel when somebody appointed you as a leader WITHOUT informing you and you only know about it from sombody else??Do you feel that it is UNPROPER to do that?What kind of person is that?So UNPROFESSIONAL!

Friday, April 3, 2009

Kembang..

Nih entry boleh bikin somebody kembang..heh heh heh..This morning at 5,while I was nursing Hannah,hubby suddenly woke up early and fried cekodok pisang,I was wondering "rajin plak husband I bgn awal".He then prepared 3 containers of cekodok pisang.I thought the other 1 was for us to eat at home while the other 2 for each of us to bring the cekodok to office.Turned out he wanted to bring the 2 containers to office because his office has 'makan-makan'. Cheh! patutlah rajin bgn awal..

Then at school I invited my colleagues to eat the cekodok pisang,they all said sedap,lembut dan macam2 pujian diberikan kepada husband I itu.Nih kalaulah I cerita kat dia,alamatnye kembang la..heh heh heh

Thursday, April 2, 2009

No heart at all!

This entry a bit emotional.On the way to school I heard news on the radio, seorang suri rumah nak buang sampah.She heard sounds in the plastic and when she opened the plastic she saw a baby in the plastic! When I heard that I was SOOOOOOO mad! (guna capital letter to show my angry). Napa la mak budak tuh sanggup buang anak dlm plastik tepi tong sampah!???Memang xde hati perut langsung lah..I felt so sad to the baby.Umur baru sebulan.Tak ke rasa kesian tgk baby yg cute tuh?Marah nih marah!

Wednesday, April 1, 2009

Erra's baby

By this time u guys must heard about Erra's delivery right?She got a baby girl weight 4 kg! Pergh! I read in the susuibu website in the forum titiled "Tahniah Erra and Emran".One of the mothers in the forum stated that Erra delivered the baby normal not c-sect.Tabik la kat Erra.Pandai dia push.Mengenangkan experience aku keluarkan 3kg baby,sampai x cukup nafas.. :) The name is Engku Aleesya.Nice name.