Thursday, January 28, 2010

Congrats!

Got message this morning from Mrs Fatin :

Alhamdulillah. Another baby girl in the family is born last nite @ 11.30pm at naluri
hospital.


Congrats babe! Syiok la Dania ada geng :)





Wednesday, January 27, 2010

Berlatih hingga jaya

Hannah sekarang dalam proses untuk bertatih..Hehehe,syiok tengok dia berusaha untuk berjalan. Bila dia jatuh,dia bangun balik,try untuk berjalan lagi. Kadang-kadang mak ayah dia yang takut. Dia selamba jer..Hahahaha. Yerla,mana tau kot-kot dia terjatuh kepala dulu...Huhuhuhu..Saya ada record,nanti bila ada masa saya paste sini yar..






Go Go Hannah! Gambate!



Sunday, January 24, 2010

Hari makan seharian...

Mana taknye,pas abih sekolah semalam(yer,saya ada sekolah ganti semalam untuk cny) terus ke Paya Jaras,kawan kawen. Makan lauk kenduri. Then,balik rumah Kepong,tunggu En Halim balik dari opis dan terus ke Batang Kali,ada birthday party En Halim's opismate's daughter. Makan lagi kan :) Mula-mula makan mihun,pastu rojak buah,pastu tuan rumah bawak kuar makaroni fresh from dapur,gi serbu makaroni plak.Then,makan bubur gandum.Berapa kali round dah tuh! Finally baru makan kek and cupcake sebab lambat sampai.Hahahaha...



Syioknyer dia makan kek


Sesi fotografi ibu dan anak. Eh!Kelihatan macam aku jer yg paling tinggi.Hahaha

Sesi fotografi babies.Macam sebaya jer.Birthday girl sebelah Hannah tuh. Birthday girl tua 2 hari je dari Hannah.


Belum habih lagi sesi makan makan nih.Hehehehe... Balik dari Batang Kali,prepare sikit-sikit celebrate birthday Hannah pulak. Saya nak jugak buat.Heheheh..jemput family jer...



Main course

Ende Nyah Nabila. They share the same birthday.


Side dishes.Apada tangan adik ada pulek interprem :D


So...itulah hari makan seharian saya semalam..Hari nih hari menghantar adik saya pulang ke Gopeng pulek..



Friday, January 22, 2010

Inilah yang berlaku....

Apabila dah ngantuk!














video





Thursday, January 21, 2010

She is 1!

Alhamdulillah..Nur Hannah Zulaikha dah setahun hari ini! Let's recap what she can do :

  1. Dah boleh berdiri sendiri sambil mengangkat tangan.
  2. Dah boleh menapak selangkah dua.
  3. Dah faham bila kita nak barang pada dia,dia akan beri.
  4. Bila dengar azan/zikir2 yang dalam astro oasis tuh dia akan follow dengan bahasa dia.
  5. Sangat suka dengar lagu Tm Net Bunkface tuh.Menari beria budak tuh.

Semalam bawak Hannah cucuk setahun. Bagusnye dia,tak nangis pun. Bile nurse tuh cucuk dia, dia hanya bunyi "Ekk" pastu dah.Itu aje. :)

Sekarang saya menunggu dengan sabarnya bila dia akan berjalan..Insya Allah tak lama lagi tuh :)















Si budak comot





Mengimbau detik yang lalu part 2

Ok..sambung part semalam..biler dah tengah malam,mula lah terasa sakit macam senak pun ada,macam perut nak tahan berak pun ada,rasa memulas pun ada.Mula2 sejam sekali. Pastu dah tiba ke waktu siang,30minit sekali.Makanan yang hospital bagi nampak sedap,tapi tak lalu nak habiskan sebab perut sakit. Rupanye itu yang dinamakan contractions. Dalam jam 1.45pm saya dah tak tahan sakit lagi,saya soh En Halim panggil nurse. Dan saya diusung ke labour room.

Bila dah dalam labour room tuh Ya Allah,sakit selang 5 minit,Allah saja yang tau,tiap kali sakit,tiap tuh la saya genggam sekuatnya tangan En Halim. Tapi bukaan saya lambat.Memang sejam 1cm. Akhirnya,8.10pm doc dah soh teran. Being a first timer,saya teran la,tapi nafas tak cukup! Huhuhuhu..Punyerla ramai dalam labour room tuh. Midwife-2, practical doc-4,docs-2.Makcik saya pun ada.Plus my husband.U do the maths berapa ramai dalam labour room tuh yang menjadi cheerleader saya.

Masalah saya adalah tidak cukup nafas untuk teran. Memang penting la kelas antenatal nih. Ada suatu ketika,cheerleaders saya dah menjerit "Dah nampak rambut! Teran lagi,teran lagi!" Tapi saya dah habis nafas,bile tarik balik,baby masuk balik.Akhirnya, jam 8.49pm,21 Januari 2009 baby saya selamat keluar. Alhamdulillah.Tuh pun kene bebel dengan doc yang sambut baby saya "Patutnye,dah boleh keluar awal dah". Saya buat dak jerla.Dah la doc tuh sama baya dengan saya.Haish!

Sebelum nih saya ingat pesan kawan2 saya,bile teran jangan angkat punggung,tapi dah rasa sakit,plus nak meneran lagi,saya pun tak sedar bila masanya saya angkat punggung.Sudahnye,banyakla berjahit kat situ.

Memanglah pengalaman yang tak akan saya lupakan sampai biler2. Tup tap dah setahun kejadian itu berlaku..Alhamdulillah baby saya dah banyak progressnye. Syukur kepada Allah..

Wednesday, January 20, 2010

Mengimbau detik yang lalu part 1

Pergh tajuk tak hengat! Hahahaha...Hari nih dah 20 Jan 2010. Setahun yang lalu pada jam 2.00 petang,minggu ke 40 pregnancy,lepas meeting saya tetiba merasa tidak selesa. So,saya pergi ke toilet untuk check. Bila check jer,tengok-tengok ada darah ala-ala period. Saya macam konpius, "Aku dah nak bersalin dah ker?" Saya siap panggil kawan saya soh tengok darah tuh! Hahahaha,yerla kita first time mana nak tau. So kawan saya bagitau "Akak dah nak bersalin dah ni!" Tapi saya masih cool lagi,sampai rumah(masa tuh saya dah duduk Kepong) dalam kul 3,bagitau abah saya. Abah saya nak bawak saya gi hospital time tuh jugak,tapi saya tak nak lagi gie.Tunggu lagi..hehehe,dalam kul 5 baru gi Hospital Selayang. Then,bawak gi bilik standby. First time kene godek kat *toot* oleh male Chinese doc. Redha jer la,tapi nasib time tuh makcik saya ada,so doc tuh macam berhemah lah sikit,siap minta kebenaran tuh kat makcik saya nak godek *toot* saya.Hehehehe. Dah kene godek baru buka 2cm. Pastu,doc tuh soh saya admit wad. Urus itu urus ini,kul 7 lebih baru dapat bilik.Tido la saya di Hospital Selayang malam tuh. En Halim adalah merasa lega sebab saya dah duduk di hospital sebab kalau ada apa-apa ada nurse yang tengok. Masa saya dah lepak dalam wad tuh few nurses and docs keep asking me "Ada rasa sakit tak?" Saya jawablah tak,sebab tak tau nak kategori perasaan sakit macam ne.....



Next..sambung esok ek.... :)








Tuesday, January 19, 2010

Tolong saya!

Hari tu ayah n mama sibuk buat keje rumah..Pastu saya pun nak lah tolong jugak,tapi ayah tak bagi..Saya nak tolong jugak..saya merangkak ke dapur.Pastu ayah angkat saya..nak tau tak ayah buat apa kat saya?


















Ayah letak saya dalam washing machine!



Ayah nak cuci saya dalam bende nih ke?







Monday, January 18, 2010

Yesss!!

Hari tuh,saya terima parcel nih...






Apa ada di dalam ek?

































CDs!!

Dengan ketibaan cds ni,tercapailah hajat saya nak guna 100% cd ke Hannah. Dah cukup dah..Yaaayy!!






Sunday, January 17, 2010

Weekend activity

Weekend activity saya adalah pergi ke Wangsa Maju. Rumah makcik saya ada buat kenduri kesyukuran. Anak dia menang grand prize dalam contest dulu. Dapat motor besar siot! Harge sebenar 150k tapi dia jual dlm 130k tak salah..Syiok siot! Duit datang bergolek je..Kalau saya lah dapat duit sebanyak tuh,saya akan langsaikan hutang piutang saya...huhuhuhu,baru lah aman hidup...







Wednesday, January 13, 2010

Mak aii!!

Baru baca kat website ni..Punyer lah mahal handbag dia. Boleh beli kereta sebijik. Hmm...ntahla, saya tau husband dia mampu, tapi,kalau diorang donate kepada yang lebih memerlukan kan ke bagos. Penting ke hadiah mahal2 nih? Nanti jadik macam riak plak..









Monday, January 11, 2010

Cerita paling hot sekarang..

Adalah cerita pasal AJL 24 semalam. Ada artis yang saya agak menang,memang menang. Yang paling saya suke adalah Yuna,sempooooooiiiiii.Intro dia guna piano old skool. Siapa yang sezaman dengan saya,sure teringat balik piano tuh banyak di jual masa saya kecik2 dulu. Saya pun ada jugak piano tuh dulu.Sekarang saya dah tak nampak dah kat mana-mana kedai ada jual piano tuh. :)



Estranged ok gak persembahan,budget boleh ulang sejarah,tapi tak rupanye. Stacy adalah menakotkan! Dah jadik vampire dah,lipstick biru,gigi saya tgk nampak macam kaler kuning je minah tuh.Heeeeee! Persembahan Bunkface dan Aizat ok tuh ok tapi macam kurang sesuai guna budak sekolah pada masa sekolah baru bukak nih.Kalau AJL buat ari Sabtu boleh lagi nak libatkan budak sekolah,ari Ahad diorang boleh rest.Nie buat ari Ahad ntah datang ntah tidak diorang tuh datang sekolah hari ni (mentang-mentang la aku nih cikgu..hahaha)



Persembahan Faizal Tahir dia feeling betul walaupun dengan bertongkat.Tapi,boleh pulak dia melutut walau dengan sakit kaki tuh. Persembahan yang saya tak amik pot adalah Akim, Hafiz, Tomok and Black.Tapi macam mana Black boleh menang vokal terbaik?Arghhhh tidak!

Tapi yang paling syiok dan kelakar adalah the three hosts. Memang selamba n sempoi..Tak meleret pun macam Anugerah Skrin dulu..Tak terasa pun dh 11.30mlm. Kalau macam Anugerah Skrin dulu,terasa lama betul nak habis..





Saturday, January 9, 2010

Sabtu tengahari

Masih di sekolah, membuat sedikit(yerke?) keje.Actually pagi tadi ada meeting guru kali ke 2. Then ada meeting Panitia plak.Then sekarang nih di kelas nak buat kertas kerja,surat menyurat untuk program lagi 2 minggu.Huhuhuhu..





Tak sabar nak tengok AJL esok!! Siapa lah yang menang ek? So far yang saya suka:

Estranged,
Stacy(untuk persembahan,sure bertenaga),
Yuna
Aizat.
Misha Omar

Yang tak boleh blah:

Black
Hafiz





Mari kita lihat siapa yang kena!



Macam tak jadik je nak buat...

.........for 1st birthday party Hannah.Jemput kawan2(read:my friend)Hajat di hati memang teringiiiiiiin nak buat.Tapi,being a teacher,(for me)bulan Januari lah yang paling sibuk dengan program sekolah. Kengkononnya nak buat Sabtu 23rd Jan,tapi dah ada sekolah ganti for CNY pulekkk..Terpikir jugak nak buat petang dalam kul 4 the same day,tapi rasa macam kelam kabut,rushing lah plak.Then nak buat on Sunday,sure rasa penat sebab esoknye pula dah nak keje..Hmmm...time tak kene,30hb ada kenduri cousin plak...Nak postpone ke bulan lain macam tak seswaiiii plak kann




Maaf lah Hannah ek,looks like your birthday party has to wait for next 2,3 years lah ek..Heheheheh..Kite celebrate dengan ayah,abahtok n embe jer lah ek.. :)


Friday, January 8, 2010

Busy week

Perghhh..what a hectic week for first week of school days..Settle tuh settle nih,pastuh dapat lak laptop yg susah nak tarik internet wifi kat skolah nih.Kalau laptop dulu senang tarik wifi,tu yang senang nak update blog masa waktu sekolah (hahahaha) la nie lambat sket lah nk update,kalau wifi ok,boleh la saya berinternet....









Sunday, January 3, 2010

New year? New age?

Hai hai.... Masih tidak terlewat untuk saya wish Happy New Year to my friends..Terlambat wish sebab sambut new year di Muo.Hehehehehe...Semoga azam2 korang pada tahun 2009 sudah berjaya di langsaikan dan memulakan azam baru pada tahun 2010 ni. Macam-macam yang terjadi pada tahun 2009 anggaplah sebagai pengalaman yang mengajar kita. Memandangkan tahun 2009 adalah tahun terakhir saya berada di dalam lingkungan 20-an,tahun 2010 saya akan masuk ke umur...apa?? 30tahun????? Huhuhuhuhuhuhuhuhu....Rasa macam dah tua siot! Walaupun hati saya,saya masih rasa macam awal 20-an.Awwwww!!Hahahahaha...Tapi,saya bersyukur pada Allah saya dapat bernafas selama 30tahun...









Oh yer..Selamat kembali ke sekolah! (Untuk saya lah tuh)









Still macam tak percaya akan menginjak ke usia 30an,