Friday, September 4, 2009

Cinta Sempurna


Start bulan Ramadhan nie,saya dok follow cerita nie di Astro Oasis. Menggunakan theme song Yuna 'Cinta Sempurna',mengisahkan pengalaman sebenar seorang ustaz tentang sebuah keluarga kaya.Anak-anaknya(Shila dan Najib) 12 tahun duduk di UK,bila balik Malaysia untuk bercuti,diorang tidak melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang Muslim yang sepatutnya. Parents diorang dah panggil ramai ustaz dan ustazah,tapi semua diperlekehkan oleh anak-anak ini. Shila dan Najib ni mempunyai pemikiran Religious Skeptism terhadap Islam. Satu hari,parents Shila dan Najib ni memanggil seorang ustaz muda untuk menolong mereka.Pada awal pertemuan,banyak konflik terjadi antara Shila dan ustaz muda nih.Lama-kelamaan Shila ni dah boleh terima ustaz muda ni. Cerita nih memang best.Tapi yang tak bestnya, 30 minit jer.Nak-nak bila episod tengah best,ada konflik,tiba-tiba muncul 'Bersambung'..Huhuhuhu..Tahniah kepada para pelakon yang berjaya menghayati watak dengan berkesan,especially Tunku Tiara.Slang UK dia bagos.Fizo Omar,hmm..kureng sket, especially bila dia speaking,tak menunjukkan slang UK.
Cerita nie start at 3pm every Monday-Friday.Repeat at 10pm.Husband saya pun terjebak jugak melayan cerita nih..heh heh


Sekian,review dari saya.. :)


4 comments:

  1. ko sempat lg tgk2 tv nih. aku xde nye. kalau tgk tu playhouse disney. tgk smpi muntah!

    ReplyDelete
  2. Har har har,lum tiba masanye lagi kot.Tak tau la nanti biler Hannah dah besar,kite tgk siapa yang konker tv..Huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. Hmm.. jangan tak tau.. parents in law aku pun ikut citer nie! beria2 derang suh kitorang tgk ulangan.. muehehehehe

    ReplyDelete
  4. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete