Saturday, May 9, 2009

To be or not to be?

Kalau Mommy Dania ada entry pasal Uda dan Dara,saya pun ada jugak entry ala-ala Uda dan Dara.. :) Sila teruskan pembacaan anda..

Tersebutlah kisah sepasang kekasih,si gadis bernama Mastura(bukan nama sebenar) dan si teruna bernama Mansur(pun bukan nama sebenar).Mereka ni nak kata lama,x la lama sgt bercinta,sebab tahun lepas Mastura bercinta dengan orang lain.Saya nak cerita pasal si Mansur nih,menurut kawan2 saya yang lain,si Mansur ni teramat amat amat amat dan amat JEALOUS kepada Mastura ni.Dia pantang kalau Mastura ni involve dgn lelaki lain.Maksud di sini,kalau ada meeting or ada berurusan ke,kalau ada lelaki,dah mula jealous dah.Jealousy dia tuh memang tahap gaban la.Ada sekali tuh Mastura n kawan2 saya yang lain kene pegi kursus,then Mastura nak tumpang kereta salah seorang dari kwn saya nih(Wani).Bile Mansur tu tau yg drive kereta tu anak kepada Wani nih (lelaki)terus Mansur tu mengoffer diri nk hantar Mastura tuh.Aduh,anak kwn saya tuh baru lepas SPM ok,itu pun nk jealous ke?Budak tuh pun sedar diri xkanla nk ngorat pempuan yg lebih tua dari dia?

Bile Mansur tuh call,Mastura tuh kene cepat2 jawab,kalau x,mcm2 lah dia tanye.Baru2 nih Mastura,Wani n lagi sorang kawan saya gi kursus.Sepanjang kursus tuh,Mansur asyik call je Mastura soh bagi report.Yang Wani n kwan saya nih dah naik bosan dah.Ada sekali tuh Mastura keluar shopping dengan Wani.Boleh tak si Mansur tuh siap call Wani tau! Macam nak check la betul ke Mastura ni kuar dengan Wani.Huhuhuhu,sedey betul.Macam x percayakan awek sendiri je.

Everytime Wani nih citer pasal Mastura n Mansur nih,saya gelak je.Saya x boleh terima la lelaki yang terover jealous ni.Mungkin Mansur ni inferiority complex?Sebab Mastura ni cun la jugak.Mansur nih biasa2 jer.Mastura pernah beritahu saya dia kadang2 rimas jugak dengan perangai Mansur ni.Tapi,apa nak buat,hati dah sayang,dah cinta.Mastura ni memang sayang bangat kat Mansur nih sampaikan dia bagi Mansur kereta dia yang dia beli 2nd hand(Mastura beli keta baru).Diorang akan bernikah awal bulan 6 ni.Segala barang hantaran dah di beli.Kami semua berharap agar lepas kahwin si Mansur nih akan berubah sikap la.Uish,kalau la boyfriend saya macam ni,sure la hari2 bergaduh.Kalau jealous pada tempatnye boleh la diterima pakai,tapi nih jealous pada bende yang remeh temeh yang x masuk di akal.

Semoga mereka berdua kekal berbahagia hingga ke anak cucu cicit dan ke akhir hayat.....






p/s: Ada jugak ek lelaki macam ni?Tak paham,tak paham..






1 comment:

  1. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete