Sunday, March 21, 2010

My couz wedding full update

Alright,this time I want to give the full update about my couz wedding in JB. Pas Jumaat,dalam kul 3kitorang gerak ke Selatan. Singgah Muar dulu,tuka keta dengan BIL.Bawak Waja. Dalam kul 8 gerak dari Muar. Sampai Melaka kot,ujan lebat sangat. Then,sampai JB dalam kul 10. Saya rasa macam kejap jer sampai. Maybe sebab kitorang borak2 n layan movie(saya je layan,En Halim kene concentrate driving :) ) Singgah rumah makcik saya dulu. Then baru couz saya (Shahrel) bawak gi resort untuk tido..Bila dah dapat bilik,pergh,best betul.

Pandangan dari sisi katil(Sila buat2 tak nampak segala beg di atas meja tuh yer).Luas betul bilik nih.


Pandangan dari lorong


Pandangan dari pintu masuk.Tengok Hannah boleh main2 lagi. Suka lah tuh bilik luas.

Sebenarnya,couz and aunty saya keje kat sini,so dapat lah harga murah.Kalau tak,telan air liur jer la nak tido kat sini.Hehehe,rege asal RM300 per nite tuh. Pastu kitorang gi balik rumah aunty saya,tolong packing apa yang patut. Sampai kul 2 ko! Dengan Hannah sekali tido lambat. Then,sampai bilik,ZzzzzZZz..

Sabtu(13 Mac)

Hannah tido amatlah lena,tgh malam pun tak bangun2. :)


Muka budak yang bangun dalam keadaan happy :)


Gambar ini di'snap' pada pukul 8.30pagi dari tingkap bilik saya. Bila tengok diorang ni, saya pun berkata "Siapalah yang yo-yo o mandi swimming pool pagi-pagi macam nih.Tak ke sejuk?" Nak dijadikan cerita,bila kitorang turun bekfast,ropa ropanye sedara2 aku daa yang mandi tuh!Ahahahahaha.Diorang baru pas mandi,nak gi bekfast jugak.


Hannah :Saya pun nak breakfast jugak la mama Saya: Ok,nanti mama bagi roti n orange jus ek


Tengahari kitorang pun berkonvoi ke dewan.Dekat jer dgn rumah pengantin.

Before convoy,take picture first :)

Pengantin tibaaaa! Saya di belakang,tak nampak lah pulek..


Actually the bride and groom are related. The bride is my 1st couz.Her mom is my mom's sis.The groom is our 2nd cousin. His dad is my mom's n aunty's couz.(Ada paham ka?Sila jangan pening ek.Heheheh)



Dalam surau dalam kawasan dewan.


Dengan sedara(hmm..either 3rd cousin or 4th cousin,ntahla,pening..hahaha) Budak nih sergah Hannah,(bukanlah sergah apa pun,budak nih jerit jerit happy jer pun)terus Hannah nangis.Aiyo!why like that Hannah? :D



Kitorang balik dari dewan,petang.Then,sampai resort,saya pun terus menidorkan diri. Penat seh!


Saya nak mandi swimming pool nih! Jom! Yeah rite! Saya mandi bath tub jer..Hehehe(Projek ayah n anak masa saya tgh tido)


Malam,datang lagi rumah pengantin untuk upacara bukak hadiah..


Pengantin tgh bukak hadiah. Ajaib nye,takde satu pun hadiah pinggan mangkuk yang diorang dapat. Ish ish ish..baik aku bagi pinggan mangkuk kalau tau(kalau tau lah)


Kami semua(us n my parents and other relatives) balik hari Ahad tuh. Sebelum tuh singgah Kulai dulu (ehem..angah! :D ) Then kitorang tido Muar.My parents singgah gak Muar tengok besan2 nya.. :).



So,that's all folks! :)

3 comments:

  1. *ehem* aa? ape? heh

    pengantin bukak hadiah kat rumah sape tu? lain je layout dia, ke diorg pindah rumah lain plak?

    ReplyDelete
  2. pengantin bukak kat rumah pengantin la.wanchik baru renovate rumah dia

    ReplyDelete
  3. If you are planning to Abercrombie and Fitch make a profit, Abercrombie then giving away promotional clothing Abercrombie Sale as a promotional gift will never Cheap Abercrombie let you lose your aspiration. Abercrombie outlet This is the best way to reap profits. The first step towards this is abercrombie Jeans by deciding your budget. A well Abercrombie Pants planned budget can get you the best promotional items at reasonable cost which will easily be Abercrombie Tees accepted by the masses. Regardless, Abercrombie Shorts selling branded promotional Abercrombie Sweaters clothing with your own brand is another way to gain instant popularity. The natural impulse for almost all retailers is to make a huge profit on the products already in the stockpile. But it would be wiser to purchase loads of unique promotionally priced clothing items, promote it at good deal basement price and then put it on the market of sale. This way the scope of attracting populace to the store increases. This merchandise actually pushes benefits with its attractive features. It not only provides name and popularity to your brand but also helps to reap noticeable profit also.

    ReplyDelete